GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vrtić u Zemunu biće završen u aprilu
Foto: Beoinfo

pčelica maja

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vrtić u Zemunu biće završen u aprilu

Beograd -

BEOGRAD - Vrtić "Pčelica Maja" u Zemunu biće završen u aprilu, prostiraće se na 650 metara kvadratnih, a moći će da primi oko 50 mališana, izjavio je novinarima gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prilikom obilaska ove ustanove.

Govoreći o predškolskim ustanovama, istakao je da u Zemunu 4.600 dece ide u predškolske ustanove, a 500 njih je na listama čekanja.

"U planu je realizacija 20 objekata za predškolske ustanove, koje će Grad Beograd raditi zajedno sa opštinama. Tri takva objekta će biti u opštini Zemun, a naš cilj je da se smanji lista čekanja dece za vrtiće u Beogradu", istakao je gradonačelnik, preneo je Beoinfo.

On je naglasio da se u ovom trenutku rade još četiri predškolske ustanove u Zemunu, Obrenovcu, Čukarici i Novom Beogradu.

"Investicija je vredna oko jednu milijardu dinara, a ukupan prostor obuhvata 8.000 kvadrata, gde će biti smešteno oko 1.000 dece. Od ukupnog broja dece u Beogradu, 75 odsto, odnosno 80.000, ide u predškolske ustanove, ali nam je cilj da se taj broj još poveća", ističe on, preneto je u saopštenju.

Podsetio je da je na sednici Kriznog štaba dogovoreno da epidemiološke mere moraju u ovom trenutku biti drastičnije, jer je situacija u vezi sa epidemijom u zemlji ozbiljna.

"Napravili smo kompromis između zahteva medicinskog dela Kriznog štaba i potrebe očuvanja privrede", kaže on.

Dodao da je na sednici Kriznog štaba dogovoreno da će do ponedeljka u suštini biti zatvoren grad, te da neće raditi kafići i restorani, kao i da je najvažnije da budemo odgovorni, da nosimo maske i održavamo distancu.

''Važno je da napomenemo da, ukoliko imaju mogućnosti, roditelji u ovoj situaciji ne vode decu u predškolske ustanove, a ukoliko ih dovode, da se pridržavaju svih epidemioloških mera", zaključio je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track