Najnovije vesti

RAJKA DOBILA SVOJ TOPLI DOM: Teško povređeno mače ušetalo je u kovid ambulantu na Banovom brdu, a to je tek početak DIVNE PRIČE
Foto: Profimedia

LJUBAV NA PRVI POGLED

RAJKA DOBILA SVOJ TOPLI DOM: Teško povređeno mače ušetalo je u kovid ambulantu na Banovom brdu, a to je tek početak DIVNE PRIČE

Beograd

Vraćamo se u jesen, početak novembra 2020. godine, u kojoj se pojavio novi virus i potpuno okrenuo planetu naglavačke.

Dvomesečna maca je napolju, sama, povređena, a u potrazi da joj neko pomogne, završava u kovid ambulanti na Banovom Brdu.

Kao da je znala da tamo rade ljudi čiji je životni poziv pomaganje bolesnima, povređenima... Iako je bila velika gužva i veliki broj kovid pacijenata zaposleni su našli vremena i za povređenu macu.

Na njihov poziv Hitna pomoć za životinje je došla i pokupila povređenu životinju. Veterinarka Ivana konstatovala je da je Maci slomljena leva butna kost, a to je značilo da je očekuje operacija.

Još pre intervencije šalje slike i snimak koleginici veterinarki Tijani, koja joj je u jednom razgovoru pomenula da planira da usvoji neko mače. I to je, kako sada priča Tijana, bila ljubav na prvi pogled, jer je već tada znala da će maca biti njena.

Nakon operacije noge i oporavka u Hitnoj pomoći, Tijana je završila sve administrativne obaveze oko usvajanja i odvela Rajku, kako joj je dala ime, u svoj topli dom.

Rajka, sada sedmomesečna maca, živi već skoro pola godine kod Tijane i njenog supruga. Ali nije jedina životinja u kući, pored nje tu je i Mileva, dvoipogodišnja mačka, čija je sudbina bila slična.

- I ona je preko Hitne pomoći završila kod nas - kaže Tijana i dodaje da je i to je bila ljubav na prvi pogled.

Rajka i Mileva se odlično slažu, priča Zoran, Tijanin suprug, čija je i ideja bila da usvoje još jednu macu da bi Mileva imala društvo.

Pre njih u Zoranovom i Tijaninom domu ljubav su pronašle i maca Sofija, koja je u dubokoj starosti uginula pre nekoliko godina, ali i Smiljka, koju je Tijana, takođe, dovela iz Hitne pomoći, kao povređenu životinju.

Tijana je samo jedna od zaposlenih u Veterini Beograd koja je udomila napuštenu životinju. Brojni su primeri da su i drugi radnici usvojili napuštenog psa ili mačku koji su sticajem okolnosti tu završili.

Da li su zbog prirode posla osetljiviji na ovu populaciju ili je reč o nečem drugom, važno je da su Rajka, Mileva i druge mace i kuce sa beogradskih ulica, sada zbrinuti i okruženi ljubavlju svojih novih vlasnika.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...