Najnovije vesti

EVO OBILAZNICE NA KOJOJ JE VUČIĆ DANAS BIO: Nije samo rešenje za gužve u Beogradu već i za zagađenje! Kamioni odlaze iz centra
Foto: Printscreen/Tanjug

ekonomski i ekološki značajan projekat

EVO OBILAZNICE NA KOJOJ JE VUČIĆ DANAS BIO: Nije samo rešenje za gužve u Beogradu već i za zagađenje! Kamioni odlaze iz centra

Beograd
14:05h

BEOGRAD - U Srbiji se danas gradi ubedljivo više nego ikada, a to je omogućila stabilna finansijska situacija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je obilaznica oko Beograda ekonomski i ekološki značajan projekat, koji će doprineti boljem životu građana.

"Ponosan sam da se u Srbiji danas gradi više nego ikada. Obični ljudi, kada čuju takve pretenciozne izjave, zapitaju se koliko su istinite i imaju veze sa dnevnopolitičkim trenutkom. Nemaju nikakve. Ovo je vreme kada ubedljivo najviše gradimo", rekao je Vučić.

On je rekao da je obilaznica važna ne samo kao rešenje za gužve u Beogradu, već se time kamioni izmeštaju iz centra grada, što je takođe deo Zelene agende. "Važno je da uradimo sve što možemo da obezbedimo ljudima bolji život, slobodan protok, da i ljudi u centru imaju čistiji vazduh, a ne samo oni na periferiji", rekao je Vučić.

Najavio je da će deo obilzanice do Bubanj potoka biti završen za oko godinu i tri,četiri meseca, ali da onda, kako kaže, predstoje veliki izazovi.

1 / 10 Foto: Printscreen/Tanjug

"Od Bubanj potoka do Vinče, most kod Vinče, put prema Pančevu. Da tim delom potpuno okružimo Beograd, da napravimo ceo prsten oko grada i time veliki posao završimo. Time uz metro, Beograda postaje velegrad, evropska i svetska metropola", rekao je Vučić.

Dodao je da je putna infrastruktura, uz komunalnu, izgradnju kanalizacione mreže, prečistače otpadnih voda i uređenja deponija, od ključnog značaja za napredak Beograda.

"Mnogo gradimo danas i ne smemo time da budemo zadovoljni. Svako dana moramo da se podsećamo na obećanja i da svakom čoveku obezbedimo napredak i pokažemo poštovanje i brigu za sve", rekao je Vučić.

On je dodao da je značaj obilaznice nemerljiv u ekonomskom, ali i ekološkom smislu, jer je obaveza da našoj deci ostavimo čistiji i organizovaniji Beograd.

Najavio je i da će, 1. oktobra ili 1. novembra, biti napravljen presek svega što se gradi u Srbiji, te da veruje da će svi biti iznenađeni svime što se radi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...