MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARI TIHI HEROJI: Gradonačelnik Radojičić pohvalio borce protiv korone s prve borbene linije
Foto: Ana Paunković

DANAS JE NJIHOV DAN

MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARI TIHI HEROJI: Gradonačelnik Radojičić pohvalio borce protiv korone s prve borbene linije

Beograd -

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je čestitke svim medicinskim sestrama i tehničarima povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara.

Ove godine Dan medicinskih sestara obeležavamo pod sloganom "Sestrinstvo - glas koji vodi - vizija zdravstvene budućnosti". Taj slogan je upravo ono što je odraz zahtevne profesije medicinskih sestara i tehničara. Njihov glas je u najtežim trenucima mnogim pacijentima pružio utehu, nadu i ohrabrenje, kazao je gradonačelnik Beograda.

Istakao je da je duga i mukotrpna borba s pandemijom virusa korona pokazala koliko su za zdravstveni sistem, ali i za svakog obolelog, medicinske sestre i tehničari značajni, te da bi bez njihovog dragocenog doprinosa, borba protiv ovog virusa bila mnogo teža nego što već jeste.

Zbog svega što svakodnevno čine za nas, u ime svih bolesnih i njihovih porodica, kao i u svoje lično ime, svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitam njihov dan i izražavam najdublju zahvalnost i divljenje zbog njihove požrtvovanosti, naveo je u čestitci gradonačelnik Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track