VICEŠAMPIONI SRBIJE U PREDUZETNIŠTVU: Srednja škola Brus uspešna u inovacijama i marketingu
Foto: Kurir/Ž.M.

Pametan uložak

VICEŠAMPIONI SRBIJE U PREDUZETNIŠTVU: Srednja škola Brus uspešna u inovacijama i marketingu

Srbija -

Takmičenje iz preduzetništva održano je u onlajn formatu, u organizaciji Beogradske bankarske akademije, a pod nazivom "Start-up i učeničko preduzetništvo". Tim srednje škole iz Brusa su sačinjavali: mentorka Snežana Šović i takmičari: Anđela Stanić, Violeta Vukojević i Nemanja Radmanovac.

"Zadatak takmičenja je bio da osmisli inovativne biznis ideje i izradi biznis plan. U finalu samog takmičenja nastupilo je 12 timova iz cele Srbije, mi smo osvojili drugo mesto u kategoriji najbolje urađena prezentacija i najbolje prezentovane ideje", kaže profesorka Snežana Šović, mentorka bruskih srednjoškolaca.

Srednja škola Brus se predstavila proizvodom “Pametan uložak”, koji je namenjen prvenstveno licima sa oštećenim vidom, osobama sa oštećenim pamćenjem (demencije), ali i za decu i odrasle. Ovi ulošci imaju opciju povezivanja sa telefonom preko blutut uređaja, kako ne bi došlo do gubljenja osobe koja nosi patike sa ovim uloškom.

Patike rade uz pomoću blutut veze u zadnjem delu uloška, koji vibrira na levom ili desnom ulošku u zavisnosti od toga u kom pravcu treba da skrene korisnik. Ovaj uložak može imati primenu i u fitnes industriji, u samoj aplikaciji korisnik može dobiti informacije o ruti kojom se kreće, broju koraka, broju pređenih kilometara i sagorenim kalorijama. Za osobe sa demencijom, Alchajmerovom bolešću i sličnim oboljenjima postoji mogućnost dodavanja odgovornih lica u aplikaciji, pa samim tim te osobe mogu pratiti gde su njihovi voljeni.

Brusjani planiraju da patentiraju ideju, zato što je inovativna i nema ovakvih proizvoda na tržištu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track