VAKCINACIJA DRŽAVLJANA SRBIJE IZ DIJASPORE: Prijavilo se njih 600, na raspolaganju imaju tri vakcine (VIDEO)
Foto: Ana Paunković

U hali 3 Beogradskog sajma

VAKCINACIJA DRŽAVLJANA SRBIJE IZ DIJASPORE: Prijavilo se njih 600, na raspolaganju imaju tri vakcine (VIDEO)

Beograd -

U hali 3 Beogradskog sajma jutros je počela vakcinacija srpskih državljana koji žive u dijaspori, a prema rečima koordinatorke tog punkta dr Dragane Milošević prijavilo se njih 600.

Prema njenim rečima, zaintresovani za imunizaciju su mogli da biraju da li će primiti Fajzer, Sputnjik Ve ili Sinofarm vakcinu.

"Sve tri vakcine idu lepo, mislim da su građani shvatili da je vakcinacija jedini put ka pobedi. Vidite da broj vakcinisanih raste, a broj zaraženih pada i nadamo se brzo povratku normalnom životu što svi mi želimo", rekla je dr Milošević.

Ona je kazala da ne može još uvek da precizira koliko se tačno ljudi od jutros vakcinisalo, što će, kako kaže, moći da se utvrdi kasnije, ali je važno da oni dolaze.

"Oni koji budu primili vakcinu dobiće poziv za drugu dozu putem sms poruke ili putem mejla tako da će znati kada je revakcinacija", rekla je dr Milošević i napomenula da hala 3 radi danas do 16 časova.

Srpki državljani iz dijaspore su se za današnje vakcinisanje prijavili ranije, lekari su dobili spisak i sve to lepo funkcioniše, kaže dr Milošević koja očekuje da se danas jave za vakcinu i oni koji žive u Srbiji, s obzirom da je subota i lepo vreme.

Kaže da u hali 3 ima 10 lekara i 20-tak sestara, odnosno u punom su sastavu.

Dodaje da će sutra, kako je čula, biti punktova i na Savskoj promenadi, te poručila da je važno da se vakciniše svaki građanin.

Poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore obezbedili su Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom "Tačka povratka", uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Vlada Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track