Najnovije vesti

Maturanti proslavili poslednji dan škole
01:02

Maturanti proslavili poslednji dan škole

Među maturantima ima i onih kojima nije žao

MATURANTI PROSLAVILI POSLEDNJI DAN ŠKOLE Veselje na Adi i kupanje u fontani na Trgu Nikole Pašića! I stranci igrali uz trubače

Beograd
14:46h

BEOGRAD - Uz trubače i muziku, obučeni u majice sa oznakama odeljenja kojima pripadaju, maturanti Ugostiteljsko turističke škole proslavili su danas poslednji dan škole u centru Beograda.

Na Topličinom vencu, vidno raspoloženi, maturanti su zaigrali kolo i pevali, između ostalog, pesme kao što je "Đurđevdan" i "Nesanica". Sa njima su se radovali i njihovi stariji sugrađani koji su ih pozdravljali i čestitali im početak novog poglavlja u životu, a uz trubače su zaigali i strani turisti koji su se zatekli u tom trenutku.

Slavlje na Adi Ciganliji

1 / 6 Foto: Kurir

Među maturantima ima i onih kojima nije žao što im se završava srednjoškolsko obrazovanje. Ipak, većina već sa setom gleda na vreme provedeno u školskim klupama, a jedan od maturanata, uz osmeh, priča da bi voleo da obnovi godinu, kako bi sve dogodovštine koje je doživeo sa svojim društvom ponovio.

"Mnogo nam je žao što završavamo školovanje iako će mnogi reći da im to nije bitno" dodao je on.

Slavlje na Trgu Nikole Pašića

1 / 18 Foto: Stefan Stojanović

Razredni starešina Milica Stamenković kroz suze je poručila da joj je drago što učenici završavaju srednju školu, napominjući da je posebno emotivno vezana za njih pošto joj je to prva generacija koju je predvodila.

Maturanti proslavili poslednji dan škole
01:02

Maturanti proslavili poslednji dan škole

"Volim ih, neće imati ko da im dosađuje da donesu opravdanja, da idu hrabro kroz život, da se ne osvrću, da gaze napred, da uče, da ulažu u svoje znanje i u sebe", posavetovala je Stamenković maturante ukazujući im na sve izazove koji su pred njima i na to da iza sebe ostavljaju najbezbrižnije doba života.

(Kurir.rs/S.T./Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja