01:50

Beograđane zbunio veliki broj Indijaca na ulicama!

jeste li čuli za karantin turizam

SVI SU POMISLILI DA SE NASTAVAK MALE NEVESTE SNIMA USRED BEOGRADA Beograđane zbunio veliki broj Indijaca na ulicama, ovo je razlog

Beograd -

BEOGRAD - Turistička sezona u našoj zemlji očigledno je lošija nego pre korone, ali u Beogradu je poslednjih dana sve više putnika iz Indije. Da li je Srbija postala destinacija za "karantin turizam"?

Ajit Kumar je jedan od mnogih Indijaca, koji trenutno borave u Beogradu.

Indijci, karantin turizam, Beograd
foto: RTS Printscreen

"U Beogradu ću provesti još sedam dana i onda putujem u Dubai, tamo radim. Za Srbiju nam nije trebala viza, samo pi-si-ar test, koji smo uradili pre poletanja, ovde nam ništa više nisu tražili", kazao je Ajit za RTS.

Još jedan Indijac, Haivat, boravio je u apartmanu u centru prestonice, a sa prijateljima je žurio na aerodrom. "U Srbiju sam došao pre tri dana i veoma sam uživao. Beograd nikada ne spava, u izlasku smo proveli celu noć. Sada idem u Kanadu, tamo studiram", rekao je Haivat Devani.

Indijci u Beogradu definitivno nisu samo obični turisti. Od momenta kada je stavljena na zelenu listu, Srbija im je usputna stanica, najčešće do Emirata.

Indijci, karantin turizam, Beograd
foto: RTS Printscreen

Glavni razlog su kovid propisi – ako kod nas ostanu 14 dana, mogu da nastave putovanje. "Nakon 14 dana boravka u zemljama tzv. zelene liste imaju prohodnost u zemlje EU i prohodnost prema Saudijskoj Arabiji, odnosno UAE gde najveći broj njih želi da ide posle", kazao je Aleksandar Seničić, direktor JUTA-e.

Ugostitelji za turiste iz Indije imaju samo reči hvale. "Indijci su vrlo kulturan narod, ljubazan i zainteresovan za no što se u Srbiji dešava", naveo je ugostitelj Srba Jovanović.

Indijci, karantin turizam, Beograd
foto: RTS Printscreen

Beograđane je u prethodnih nekoliko dana zbunila brojnost Indijaca na ulicama. Poneko je i uplašen zbog delta soja koronavirusa. Međutim, nadležni kažu da razloga za strah nema. Kao i svi ostali građani, i Indijci moraju da poštuju sve epidemijske mere kod nas, a na ulasku u zemlju moraju da pokažu negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track