ČEKAM U REDU ZA 5.000 DINARA! Jagma za pasošima nikad veća, gužve su ogromne, a mnogi su se setili kako da ISKORISTE SITUACIJU
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

hit

ČEKAM U REDU ZA 5.000 DINARA! Jagma za pasošima nikad veća, gužve su ogromne, a mnogi su se setili kako da ISKORISTE SITUACIJU

Srbija -

Leto je počelo ogromnom navalom na termine za izdavanje ličnih dokumenata.

Termin za izdavanje ličnih dokumenata gotovo je nemoguće zakazati što može da se zaključi i na osnovu pitanja koje je postavljeno na jednoj grupi na društvenim mrežama:

- Prodaje li neko termin za ličnu kartu/pasoš?

Jedni su izrevoltirani, a drugi smatraju da je do ove situacije došlo jer su građani čekali poslednji trenutak za produžetak putnih isprava pa je nastao administrativni kolaps.

Da bi izbegli višesatno čekanje mnogi se dovijaju na razne načine.

Ponovo su aktuelni "profesionalni čekači u redovima" koji za određenu sumu novca trpe muku za vas, ali se zakazanim terminima trguje i po društvenim mrežama.

- Postoje ljudi koji su i na ovaj način videli mogućnost da zarade, verovatno dok je bilo vreme i manja gužva preko e-uprave su zakazali nekoliko termina i sada ih nude na Fejsbuk profilima. Cena je oko 5.000 dinara, bar sam ja imao takvu situaciju - kazao je za medije ranije jedan Čačanin.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja