02:30

GORAN MINIĆ: Više mesta za brucoše u studnetskim domovima! Potražnja za stanovima sve manja!

KURIR TELEVIZIJA

GORAN MINIĆ: Više mesta za brucoše u studnetskim domovima! Potražnja za stanovima sve manja!

Beograd -

I dok su pojedini brucoši odmah posle upisa na željeni fakultet pronašli odgovarajući stan u prestonici, mnogi čekaju da čuju kako će predavanja od oktobra biti organizovana, pa da onda krenu u potragu.

Oni koji planiraju da tokom studija žive u domu, čekaju prvi septembar kada počinju prijave na konkurs za smeštaj u nekom od studentskih domova.

Da li će i ove godine biti mesta za brucoše u svim domovima, ali i kakva je situacija na tržištu nekretnina u prestonici istraživala je ekipa Kurir televizije.

stanovi
foto: Kurir televizija

- Prethodne godine je oko 1270 brucoša dobilo dom, a ove godine u zavisnosti od broja prijavljenih gledaćemo da oko 1350 studenata dobije dom. Pored toga, oko 10 odsto mesta obezbeđeno je za studente koji su iz osetljivih socijalnih grupa. Predaja dokumentacije traje od 1. do 15. septembra - kaže Goran Minić, direktor Ustanove Studentski centar "Beograd".

Prema rečima zaposlenih u agenicjama za nekretnine, nema potražnje studenata za stanove, a razlog je, kako pretpostavljaju, neizvesnost oko održavanja predavanja.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:14

ŠKOLE ČEKAJU INSTRUKCIJE OD NADLEŽNIH: Časovi 45 minuta, a razmatra se više modaliteta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track