VESIĆ TABLETIMA I LAP TOPOVIMA OBRADOVAO DECU SAMOHRANE MAJKE I ĐAKE: Ovo će nam mnogo značiti! Srećan što akcija ide kako treba
Foto: Kurir/Jovan Mladenović

EMocije

VESIĆ TABLETIMA I LAP TOPOVIMA OBRADOVAO DECU SAMOHRANE MAJKE I ĐAKE: Ovo će nam mnogo značiti! Srećan što akcija ide kako treba

Beograd -

Teško je uštedeti bilo koji dinar, tako da ovo veoma znači. Teško postižem sve sama, kaže Marija Purić kojoj je u ime Grada Beograda poklone uručio Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas Mariji Purić, samohranoj majci četvoro dece, koja živi u Mirijevu, laptopove i tablet uređaje kao pomoć pri školovanju, za koje je grad Beograd obezbedio sredstva, a prethodno je te uređaje uručio i učenicima i zaposlenima Osnovne Škole "Pavle Savić" u Mirijevu.

Goran Vesić
foto: Beoinfo

Marija je vaspitačica, živi sa dve ćerke i dva sina, radi dva posla kako bi uspela da prehrani porodicu, da im obezbedi pritojan život i školovanje. Retko kad ima slobodan vikend... I nije danas Marija krila emocije i zahvalanost Gradu Beogradu i Goranu Vesiću.

- Teško je uštedeti bilo koji dinar, tako da će nam ovo mnogo značiti. Teško postižem sve sama - kaže Marija, pomalo zbunjena prisustvom medija. Desetogodišnje Natalija i Đurđija nisu krile uzbuđenje.

Goran Vesić
foto: Beoinfo

Kažu da imaju stari tablet, ali da nisu mogle da ga koriste. Pokazuju ći ga radujući se novim uređajima i uz smeh kažu da laptopove, namenjene njihovoj braći, neće im dati jer su bezobrazni.

Uz tablete i laptopove, Vesić je decu obradovao i slatkiđšima. Đurđija i Natalija idu u IV-1 OŠ "Pavle Savić" i njima sleduju tableti koje će dobiti u školi kada i njihovi vršnjaci iz razreda, a dvadesetogodišnji Filip i dvadesetdvogodišnji Kristijan dobili su laptopove od Grada Beograda.

Goran Vesić
foto: Kurir/Jovan Mladenović

- Ovo je klasičan primer koji pokazuje koliko je važno da svako dete u Beogradu dobije tablet i ima besplatni internet, bez obzira na to da li roditelji imaju mogućnost da kupe tablet ili ne. Želimo da sva deca imaju jednaku šansu da se obrazuju i drago mi je da smo došli u situaciju da svakom detetu od trećeg do šestog razreda poklonimo tablet - rekao je Vesić, dodajući da je dogovoreno da sva deca iz njihovog razreda besplatno pogledaju jednu predstavu u Pozorištu "Puž".

Goran Vesić
foto: Beoinfo

On je prethodno posetio OŠ " Pavle Savić u prisustvu predsednika Gradske opštine Zvezdara Vladana Jeremića i direktora te ustanove Milana Krstića.

- Veoma sam srećan što akcija podele tableta ide kako treba. Ona će biti završena do 17. septembra. Pored tableta, svi dobijaju kartice sa besplatnim internetom, što znači da će svako dete imati internet, bez obzira na to da li njegovi roditelji imaju ili nemaju internet ili imaju mogućnosti da ga priušte - kazao je Vesić, koji je obišao biblioteku i nekoliko učionica OŠ "Pavle Savi}" u Mirijevu.

(Kurir.rs/Jovan Mladenović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track