01:32

PAVLE VUJISIĆ, VULKAN GLUME I MRGUD VELIKOG SRCA: Ovaj muzej čuva uspomenu na našeg glumca, njegova pisma, ključeve, fotografije

Udruženja "Adligat"

PAVLE VUISIĆ, VULKAN GLUME I MRGUD VELIKOG SRCA: Ovaj muzej čuva uspomenu na našeg glumca, njegova pisma, ključeve, fotografije

Beograd -

Veliki američki glumac i reditelj Orson Vels jugoslovensku glumačku veličinu Pavla Vuisića opisao je kao vulkan glume, života i snage. Drugi su za njega govorili da je mrgud velikog srca, ali jedno je sigurno, svi ga i danas vole zbog legendarnih uloga Paje u "Kamiondžijama", Milutina u "Maratoncima", konduktera Krstića u "Ko to tamo peva" i mnogih drugih.

Iz tog razloga je od velike važnosti za kulturu i umetnost da se uspomena na jednog od naših najvećih filmskih umetnika pažljivo čuva, a tu ulogu pored udovice Pavla Vuisića, na sebe je preuzeo Viktor Lazić iz Udruženja "Adligat" na Banjici.

Pavle Vujisić
foto: Kurir TV

"Bio je veoma direktan, veoma iskren i pošten, mogao bih da kažem i veoma nesrećan", rekao je Viktor.

U posedu muzeja, čuvara ličnih pisama, fotografija i dokumenata glumca, nalaze se i redovi o tome kako nije voleo mnoge svoje uloge.

Pavle Vujisić
foto: Kurir TV

"Ovo je original beleške koju je diktirao supruzui Mirjani da ga zapiše, "Paja sebi postavlja pitanje: Dokle ćeš Pajo dozvoljavati sebi bavljenje jednim poslom, odvratnim i ponižavajućim, dokle, zbog love od koje koristi nemaš, dokle?", pitao se glumac.

Pavle Vujisić
foto: Kurir TV

U muzeju se nalazi i Pajin svežanj ključeva koji privlači pažnju.

"Ova dva ključa su ključevi kamiona koje je vozio u Kamiondžijama", pohvalio se Lazić zanimljivom kolekcijom velikog srpskog glumca.

(Kurir.rs)Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:03

OVO SU ZABLUDE O GLUMCIMA: Tihomir Stanić objasnio sa čime se suočava, i kakva mu je uloga u seriji Felix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track