Najnovije vesti

BRUKA NA JARINJU I BRNJAKU, KOLA IZGREBANA, KAMIONIMA IZBUŠENE GUME: Srbi sumnjaju na pripadnike ROSU (FOTO)
Foto: Kosovo online

zlobno

BRUKA NA JARINJU I BRNJAKU, KOLA IZGREBANA, KAMIONIMA IZBUŠENE GUME: Srbi sumnjaju na pripadnike ROSU (FOTO)

Politika

JARINJE/BRNJAK - Prilikom sinoćne smene specijalnih policijskih jedinica na prelazu Brnjak, pripadnici Rosu namerno su oštetili desetak privatnih vozila čiji su vlasnici Srbi.

Vest o tome na Fejsbuku je podelio i potpredsednik Srpske liste Igor Simić, koji je takvo ponašanje specijalaca ocenio kao primitivizam.

"Prilikom zamene smena na administrativnom prelazu Brnjak večeras, oko 23.30 časova su tzv. 'specijalci' ROSU namerno oštetili desetak parkiranih privatnih motornih vozila u vlasništvu Srba. Očigledno da nisu mogli da sakriju razočarenje što naši građani nisu naseli na provokacije u prethodnih 11 dana i što je danas postignut sporazum koji uvažava interese našeg naroda", ocenio je Simić. Kako je dodao, isto se dogodilo i na prelazu Jarinje kada su ogrebana i privatna vozila novinara.

Isečene gume srpskih kamiona na Jarinju, Srbi sumnjaju na pripadnike Rosu

Na prelazu Jarinje, nepoznati počinioci su tokom noći izbušili gume na teretnim vozilima čiji su vlasnici Srbi, koja su iskorišćena za blokadu.

Građani koji su u blokadi na prelazu Jarinje tvrde da to rade pripadnici specijanih jedinica kosvske policije tokom smene dežurstva i da je bušenje guma u funkciji opstrukcije uklanjanja barikada, ne bi li Srbi bili optuženi da nije ispunjen deo sporazuma koji je postignut juče u Briselu.

Prema sporazumu, 2. oktobra će pripadnici specijalnih jedinica napustiti prelaze, a simultano je predviđeno i da Srbi uklone barikade. Jedinice Kfora preuzeće pozicije od specijalaca, u cilju osiguranja bezbednosti i slobodnog kretanja ljudi i robe.

Izveštač Kosovo onlajn zabeležio je fotografije nekoliko vozila na kojima su gume isečene, a kako saznajemo na licu mesta, bilo je pokušaja da se oštete i druga teretna vozila u blokadi.

Kamioni se nalaze na samo nekoliko metara od specijalnih jedinica kosovske policije.

Kako je Kosovo onlajn ranije preneo i na prelazu Brnjak su sinoć tokom smene dežurstva, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije bez ikakvog razloga oštetili desetak automobila čiji su vlasnici Srbi, koji su se nalazili u blizini barikade.

Kurir.rs/Kosovoonline

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja