DODIK O REŠAVANJU KRIZE NA SEVERU KOSMETA: Vučić još jednom poкazao da je čoveк mira i dijaloga
Foto: Youtube prtscr / RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH

DODIK O REŠAVANJU KRIZE NA SEVERU KOSMETA: Vučić još jednom poкazao da je čoveк mira i dijaloga

Politika -

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da je rešavanje krize na severu Кosmeta državnički potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je još jednom pokazao da je čovek mira i dijaloga, a ne sukoba.

Dodik je izjavio da je Vučić ovim diplomatskim uspehom Srbije na miran i demokratski način obezbedio Srbima na Кosmetu da mogu da žive u miru i slobodno se kreću i tako još jednom pokazao sposobnost i snagu Srbije da brani svoj narod na Кosovu i Metohiji, te da ga u tome ne mogu omesti ni pretnje ni pritisci nikakvih kosovskih specijalnih snaga ni međunarodnih mešetara.

"Povlačenje pripadnika ROSU predstavlja diplomatsku pobedu Vučića, koji je tako sprečio da se na severu Кosmeta odomaći virus političkog ekstremizma, izbegnu sukobi i sačuva mir. Ovo je prvi put da se na Balkanu povlače snage koje su osokoljene podrškom nekih međunarodnih faktora pokušale da silom rešavaju nesporazume izbegavajući dijalog, dok se to na primer u BiH nikada nije dogodilo", istakao je Dodik.

On je ukazao da se u BiH izbegava unutrašnji dijalog koji jedino može doneti pravično rešenje i sačuvati mir i stabilnost.

"Veliki diplomatski uspeh Vučića i srpske strane je i taj što je Evropska unija konstatovala da nije poštovan Briselski sporazum sa kosovske strane, kada je u pitanju zajednica srpskih opština te da će to sada biti prioritetna tačka na sledećim pregovorima dve strane u Briselu", rekao je Dodik.

Republika Srpska, koja je sa uzbuđenjem pratila događaje na severu Кosova i Metohije, naglasio je Dodik, sa olakšanjem je primila odluku o rešavanju ove krize, dajući punu podršku Srbiji sa Aleksandrom Vučićem na čelu koji je obezbedio mir i slobodu kretanja za našu braću na Кosovu.

(Kurir.rs/Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track