Najnovije vesti

POGLEDAJTE KAKO VEŽBA ŽANDARMERIJA SRBIJE I SAJ SRPSKE U OREŠCU: Posade borbenih oklopnih vozila prikazale veštine (FOTO)
Foto: Mup Srbije

prisutvovao i ministar vulin

POGLEDAJTE KAKO VEŽBA ŽANDARMERIJA SRBIJE I SAJ SRPSKE U OREŠCU: Posade borbenih oklopnih vozila prikazale veštine (FOTO)

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Orešcu završnoj vežbi tokom koje su pripadnici Žandarmerije Srbije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, polaznici kurseva specijalističkih obuka za članove posade i instruktora za obuku članova posade borbenih oklopnih vozila prikazali veštine, sposobnosti i znanje usvojeno tokom obuke.

"Terorizam je globalna pretnja i za borbu protiv terorizma moramo biti spremni. Zato je proces zajedničke obuke važan i potreban. Bezbednost Republike Srpske je za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije važna koliko i bezbednost Srbije. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti i čuvana i sačuvana i da će biti pomagana na svaki način i diplomatski, bezbednosno i ekonomski, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom kao i sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin po završetku vežbe u Orešcu.

1 / 7 Foto: Mup Srbije

"Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije. Zadovoljan sam upornošću i posvećenošću pripadnika Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske. Njihov profesionalizam, ali i visoki patriotizam su garancija da će svaki bezbednosni izazov biti savladan, a imovina i životi građana Srbije i Srpske sačuvani", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track