ČIŠĆENJE ULICA UŽIVO, VESIĆ S MIROLJUBOM NA TERENU! ČISTI SE, NE STAJE SE: Sve službe u akciji, i komunalci zadužili lopate! VIDEO
Foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

borba sa mećavom

ČIŠĆENJE ULICA UŽIVO, VESIĆ S MIROLJUBOM NA TERENU! ČISTI SE, NE STAJE SE: Sve službe u akciji, i komunalci zadužili lopate! VIDEO

Beograd -

BEOGRAD - Zaposleni u svim gradskim službama su na terenu i ulažu ogromne napore da očisti sneg kakav Beograd ne pamti već duže vremena.

Mećava je zahvatila glavni grad, a na terenu su putari koji rade bez prestanka, zaposleni u Zelenilu kao i komunalni milicionari koji su danas zadužili lopate.

- Pripadnici komunalne milicije Grada Beograda danas čiste sneg ispred Svratišta za decu u Krfskoj ulici, KBC Dragiša Mišović i Bežanijska kosa i ispred bolnica Tiršova i Olga Dedijer, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran vesić na svom Fejsbuk profilu.

Šta kaže zakon

Naime, zakon nalaže da četiri sata po prestanku padavina moraju da budu očišćene ulice prvog prioriteta, a u prestonici su to one kojima saobraća gradski prevoz. To je tačno 1.900 kilometara u Beogradu. Ulice se čiste sve vreme, ali pošto sneg sve vreme pada - na ponekim saobraćajnicama ipak ima snega. Pored ovoga, 48 sati po prestanku padavina čiste se ulice drugog prioriteta, a to je 500 kilometara ulica u prestonici. Dežurne službe su uveliko na terenu sa potrebnom mehanizacijom, a u prestonici se čisti i više nego što je to zakonski propisano.

Operativni centar za kontrolu javnog prevoza mesto je sa koga vršimo nadzor i koordinaciju javnog prevoza na teritoriji grada Beograda.

U ovom trenutku skraćeno je ili preusmereno 45 linija javnog prevoza kao i 20 prigradskih i lokalnih linija. Od njih na 22 linije prevoz je preusmeren ili skraćen zbog stabala i bandera koje su pale. Na svim ovim lokacijama nadležne službe su na terenu i uklanjaju stabla i bandere. Očekujemo da se stanje u javnom prevozu normalizuje do večeras.

Sneg koji pada u Beogradu vlažan je i težak i zato padaju stabla i grane. Drvo je palo u ulici Baje Pivljanina i naše ekipe su na terenu i brzo će da uklone drvo. Tada će saobraćaj ulicom Baje Pivljanina biti normalizovan.

Na terenu je 200 radnika Beograd puta, 110 kamiona, preko 350 radnika Gradske čistoće, preko 300 radnika Zelenila. Otklanjaju se svi problemi, kao ovaj u Bebelovoj koji smo upravo otklonili, gde je slomljena grana blokirala saobraćaj tramvaja.

U Bebelovoj ulici palo je drvo na tramvajske šine zbog čega su stali tramvaji. Upravo smo sklonili drvo uz pomoć ekipe Gradskog zelenila i tramvaji su krenuli.

356 radnika Gradske čistoće čisti autobuska stajališta na terenu.

Preko 300 radnika Gradskog zelenila sa 87 mašina nalazi se na terenu i čiste staze u parkovima, na javnim stajalištima kao i prilaze vrtićima, školama i drugim javnim institucijama.

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track