IGRE BEZ GRANICA U ZALOGOVCU: Miholjski susreti sela 2021. u opštini Varvarin (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

zabava za sve meštane

IGRE BEZ GRANICA U ZALOGOVCU: Miholjski susreti sela 2021. u opštini Varvarin (FOTO)

Srbija -

VARVARIN - U Domu kulture u Zalogovcu održane su “Igre bez granica” u kulturnoij akciji, koju sprovode Opština Varvarin i Ministarstvo za brigu o selu, a u okviru projekta “Miholjski susreti sela 2021”.

Prema rečima Ivane Milošević iz Opštinske uprave Varvarin, interesovanje osnovaca za ove aktivnosti bilo je veliko, a učestvovale su sve osnovne škole iz opštine Varvarin. Program “Igre bez granica” održan je u OŠ “Mirko Tomić” u Obrežu, kao i turnir u košarci u OŠ “Sveti Sava” u Bačini. U “Igrama bez granica” u Zalogovcu učestvovali su učenici OŠ “Heroj Mirko Tomić” iz Donjeg Krčina i Zalogovca, u dve grupe, od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog razreda, a najboljim odeljenjima podeljeni su pehari i zahvalnice.

Igre, Temnić
foto: Kurir.rs/Ž.M.

-Odziv nastavnika i učenika je veliki, a kako možemo primetiti učenici su veoma zadovoljni organizacijom. Ovde u Zalogovcu se takmiče učenici iz matične škole iz Donjeg Krčina i područnog odeljenja u Zalogovcu, u više disciplina, a za osvojeno prvo, drugo i treće mesto dobijaju pehare i zahvalnice. Likovni i literarni konkursi au završeni, proglašenje pobednika očekuje se uskoro, a u planu je da se do kraja realizacije projekta organizuje i jedna likovna izložba u OŠ “Dragi Makić” u Bošnjanu, kaže Ivana Milošević.

Za “Miholjske susrete sela” opština Varvarin je, na konkursu kod Ministarstva za brigu o selu, dobila 500.000 dinara, za organizaciju “Putujućeg karavana” i “Igara bez granica”, sportskih turnira i likovnog i literarnog konkursa u školama na seoskom području.

Ivana Milošević istiuče da se sredstva dodeljuju prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom “Miholjski susreti sela” koju je Vlada Republike Srbije donela 29. jula 2021. godine. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 31.025.000 dinara, za 68 jedinica lokalnih samouprava od kojih je 25 iz IV grupe razvijenosti i devastiranih područja. Dodeljuje se do 500.000 dinara po prijavi, a većina jedinica lokalnih samouprava učestvuje i sopstvenim sredstvima u organizaciji manifestacije.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track