GORAN VESIĆ: 2030. godina biće ispunjenje sna za Beograd koji traje 51 godinu! Prestonica će doživeti velike promene!
Foto: Zorana Jevtić

zamenik gradonačelnika

GORAN VESIĆ: 2030. godina biće ispunjenje sna za Beograd koji traje 51 godinu! Prestonica će doživeti velike promene!

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da će Beograd, kada metro bude završen, doživeti svojevrsno ispunjenje sna koje traje 51. godinu, i da će naša prestonica, time doživeti velike promene, kako po načinu funkcionisanja saobraćaja, tako i samog grada, kao i načina života.

Vesić ističe da su srpske athitekte projektovale metro stanice, i da je glavna ideja bila to, da ga projektuju upravo naši ljudi.

- Izabrali smo 31. decembra dizajn za 16. stanica - kaže Vesić.

Kako dodaje, prva linija metroa će biti završena do 2028. godine. Prva linija na potezu Makiš - Mirijevo, sa 21. stanicom. U tom delu imamo otvoren iskop od oko 2,1 kilometar, potom imamo ispod zemlje tunel koji će biti dužine 11,2 kilometara. Od Pančevačkog mosta do Mirijeva imaćemo 5,7 kilometara - rekao je Vesić.

Vesić dodaje da se trenutno radi na projektovanju druge (Zemun-Mirijevo) i treće linije metroa ( Banjica- Bežanija), a da na tome radi kompanija Žis.

Mi ćemo, kako kaže Vesić, 2030. godine imati dve linije beogradskog metroa, a to je ostvarenje sna koje traje 51. godinu.

- Bićemo u redu najboljih svetskih prestonica - rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track