SVAŠTA SAM PO ZGRADAMA GLEDALA, OVO NE VIDEH ZA 60 GODINA: Beograđani besni zbog slike sa Tvitera PLJUŠTE UVREDE (FOTO)
Foto: Shutterstock, Printscreen

terazije

SVAŠTA SAM PO ZGRADAMA GLEDALA, OVO NE VIDEH ZA 60 GODINA: Beograđani besni zbog slike sa Tvitera PLJUŠTE UVREDE (FOTO)

Beograd -

Život u gradu, pogotovu ako je reč o zgradi, nosi sa sobom i određena pravila ponašanja koja nekada i ne moraju da budu određena "zakonima" kućnog reda. Šta svako radi u svoja četiri zida, njegova je stvar, ali sve što se dešava kada pređete kućni prag i kročite u hodnik, tiče se i vaših komšija.

Upravo zato je jedan objava podigla buru na Tviteru, a reč je o fotografiji hodnika jedne zgrade smeštene u suvi centar Beograda, u samom "krugu dvojke", kako to Beograđani vole da naglase.

I mada svi znamo da kućno vaspitanje ne mora nimalo da ima veze sa mestom iz kojeg potičete, krisnici Tvitera nisu odoleli da nagrde ljude koji žive u ovoj zgradi udaljenoj svega 20 metara od Palate Albanije na Terazijama, zbog kako navode "seljačkog ponašanja".

Evo šta je sve na mrežama iznerviralo korisnike. U hodniku, ispred sopstvenih vrata neko je postavio stolicu. A ono što je svima raspalilo maštu i dalo povoda da "instalaciju" stolice protumače na određeni način, bio je dodatni otirač. E sad, najveći problem, gledano s praktične strane, bio je što je stolica smetala drugim stanarima koji se penju uz stepenice, jer su morali da je zaobilaze.

Korisnik Tvitera koji je objavio ovu fotografiju, napisao je u opisu sledeće:

"Fotka je slikana na Terazijama u zgradi 20 m udaljenoj od palate Albanije, a Mikijev komentar fotke je: 'Stolica da sednu dok se izuvaju, a tu im stoji i obuća'", napisala je autorka tvita koja je ovu fotku dobila uz poruku da se nikada ne vrati u Srbiju.

Međutim, nije zaobilaženje stolice ono što je razjarilo korisnike Tvitera. Kako je ispred vrata pored stolice postavljen još jedan otirač, mnogi su došli do logičnog zaključka da vlasnici imaju "užasno seljački običaj" (tako su ga nazvali) da se izuvaju ispred stana. Naravno, da bi to lakše obavili, potrebna im je stolica da na nju sednu.

Fama oko stolice ne da nije jenjavala, već se raspirivala, pa su tako mnogi došli i do zaključka da je ona ukradena, makar su tako procenili budući da je taj model nekada bio uobičajen inventar u srpskim kancelarijama.

Komenatari su samo pljuštali uz ovaj tvit, a najviše se javljalo onih koji su "pljuvali seljake" koji žive u strogom centru grada, nazivajući ih primitivcima...

"Primitivci... A i ostali iz zgrade nisu ništa bolji. Čim na ovo ćute, ili šalju fotke ovog primitivizma onima koji su odavde otišli u fazonu: 'Druže, nisi pogrešio...'", "To je ono što pričam godinama - treba uvesti dozvolu za život u gradu. Počeće koze da drže u hodniku", "E, ovo ne videh za 60 godina, a razne sam primitivizme po zgradama gledala!", bili su samo neki od komentara.

A neki su priložili i druge fotografije.

Istina, bilo je i onih koji su u neku ruku branili stanare koji su postavili stolicu ispred stana.

"A šta ako je neko bolestan", napisao je jedan korisnik Tvitera dok je drugi imao šta da kaže o izuvanju...

"Verovala ili ne, po bontonu se izuva. Stolica, to je već nešto drugo."

A javili su se i oni koji, očigledno, nisu rođeni Beograđani, pa žestoko uzvratili...

"Jeste, samo ste vi Beograđani vaspitani, sve su ostalo seljaci. A kad vam se uđe u kuću, a ono sve prašina po podu. Važno da ste za ulicu napirlitani", bio je i jedan od komentara koji je dalje rasplamsao raspravu, pa je korisnike ove mreže podelio na dva tabora - one koji sebe smatraju "pravim Beograđanima" i "seljake došljake".

A šta bi mislite, da li je stolica ispred vrata nešto neprihvatljivo za život u gradu?

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

02:55

STANARIMA ZGRADE U ČAČAKU UGROŽENI ŽIVOTI ZBOG NADGRADNJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track