BEOGRAĐANKA SVAKI DAN KUPUJE DORUČAK U PEKARI, JUTROS SE ŠOKIRALA: Kad je čula cenu integralnog štapića POBESNELA
Foto: Shutterstock

neprijatno iznenađenje

BEOGRAĐANKA SVAKI DAN KUPUJE DORUČAK U PEKARI, JUTROS SE ŠOKIRALA: Kad je čula cenu integralnog štapića POBESNELA

Beograd -

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je juče da struja u Srbiji mora da poskupi, ali da se još ne zna kada će to biti ni koliko će tačno poskupljenje iznositi.

Ipak, ta vest izgleda nije sprečila neke uslužne objekte da brže-bolje podignu cene proizvoda. Jedna Beograđanka je tako imala neprijatno iznenađenje u obližnjoj pekari.

- U pitanju je poznati lanac pekara, koji je inače skup, posebno imajući u vidu da ne nude naročito kvalitetne proizvode, da bi opravdali visoke cene. Ipak, kod njih volim da uzmem integralne štapiće, a jedan je do skoro koštao 50 dinara (što je dosta s obzirom na veličinu proizvoda). Međutim, jutros mi je kasirka rekla: "Račun je 110 dinara." Pitala sam da li ste vi to poskupeli, i dobila sam potvrdan odgovor - kaže nam M. T. i dodaje:

- To je 50 dinara po komadu, ali koliko komada peciva prodaju u toku dana? I na kraju, prodavačica mi je rekla: "Znate, najavili su skuplju struju, moraćemo i mi da poskupimo", piše Telegraf.

- U trenu sam samo pomislila kako neću kupiti kesu od 20 dinara, iako mi je bila potrebna, iz principa. Takođe, pomislila sam kad pre ste podigli cene i da li je realno da se koristi svaka prilika za to.

Podsećam, Uredba o cenama produžena je na još 3 meseca, ipak, hleb "sava" je poskupeo. Taj hleb je od 11. maja skuplji za tri dinara, te će umesto 46 koštati 49 RSD.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

08:37

Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja