Osnovci iz Ovče u novoj školi

Osnovci iz Ovče u novoj školi

Beograd -
U prisustvu učenika, nastavnika, roditelja, direktora škole Nemanje Kovačića, zamenice direktora Florike Brađan, predsednika Skupštine opštine Palilula, školu je svečano otvorio predsednik opštine Stojan Nikolić

BEOGRAD - Prvaci Osnovne škole „Vasa Pelagić” u Ovči imali su dvostruku radost prvog dana polaska u školu. Početak školovanja pamtiće po novoj školi, koja je danas otvorena.

U prisustvu učenika, nastavnika, roditelja, direktora škole Nemanje Kovačića, zamenice direktora Florike Brađan, predsednika Skupštine opštine Palilula, školu je svečano otvorio predsednik opštine Stojan Nikolić.

Kapacitet škole je 550 učenika u jednoj smeni. Na prostoru od oko 1.100 metara kvadratnih nalazi se 19 učionica, od čega je jedan kabinet informatike i učionica za predškolce.

Godinama su đaci osnovne škole u Ovči pohađali nastavu u nemogućim uslovima. U nedostatku prostora sa samo četiri učionice, za potrebe nastave prinudno su korišćeni zbornica, školska kuhinja, hodnik, pa čak u jednom periodu i prostorije mesne zajednice.

Od danas 354 učenika, koliko trenutno pohađa osnovnu školu u Ovči, ima školu o kakvoj su maštali do samo pre pola godine, kada je počeo da se gradi novi objekat.

U vreme gradnje, učenici iz Ovče pohađali su nastavu u novoj Osnovnoj školi „Jovan Ristić” u Borči, u koju su odlazili organizovanim prevozom koji im je obezbedila opština Palilula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track