Stefanović i predstavnik misije OEBS o Kosovu
Foto: Preent Screen

Stefanović i predstavnik misije OEBS o Kosovu

Politika -
Predstavnik misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji u Beogradu Alvaro Balasteros obavestio je predsednika Skupštine o radu misije OEBS-a na KiM čiji je on predstavnik u Beogradu i predstavio mu monografiju misije OEBS-a o pravoslavnim grobljima na KiM

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas, u razgovoru sa predstavnikom misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Alvarom Balasterosom da će srpski parlament imati aktivnu ulogu u kreiranju platforme za nastavak pregovora Beograda i Prištine, u skladu sa Rezoucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Stefanović je naveo da će predstavnici Skupštine Srbije na međunarodnim konferencijama na kojima učestvuju predstavnici Prištine učestvovati u skladu sa dogovorom koji su postigli predstavnici prethodne Vlade, navodi se u saopštenju parlamenta. Predsednik Skupštine je izrazio zabrinutost zbog ugrožavanja bezbednosti Srpskog stanovništva na Kosovu i izrazio očekivanje da njihova bezbednost ne treba da bude uslov pregovora. Stefanović je ocenio da je za srpsko stanovništvo na Kosovu život težak, da su uslovi za povratak gotovo nemogući uz stalno ugrožavanje njihove bezbednosti. On je dodao i da će Skupština tražiti aktivnu ulogu u poboljšanju uslova života Srbima na Kosovu i dodao da očekuje da će se platforma za pregovore naći pred parlamentom, čija bi podrška dodatno ojačala poziciju pregovarača u novoj rundi pregovora.

Predstavnik misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji u Beogradu Alvaro Balasteros obavestio je predsednika Skupštine o radu misije OEBS-a na KiM čiji je on predstavnik u Beogradu i predstavio mu monografiju misije OEBS-a o pravoslavnim grobljima na KiM. Balasteros je izrazio očekivanje da će nastavak pregovora o KiM biti uspešan kao i da će novi predstavnici misije OEBS-a i u Beogradu i u Prištini koji bi u septembru trebalo da stupe na dužnost, nastaviti uspešnu saradnju sa Skupštinom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track