MINISTARSTVO ZDRAVLJA SAOPŠTILO: Zbog nehigijene izdato 67 prekršajnih naloga privatnim vrtićima u Beogradu
Foto: Profimedia

KONTROLA

MINISTARSTVO ZDRAVLJA SAOPŠTILO: Zbog nehigijene izdato 67 prekršajnih naloga privatnim vrtićima u Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - U periodu od 12. oktobra do 17. novembra obavljeno je 76 redovnih inspekcijskih nadzora, kao i kontrola životnih namirnica i sanitarno-tehničkih higijenskih uslova, u privatnim predškolskim ustanovama u Beogradu, a u okviru terenskog inspekcijskog nadzora, saopšteno je danas.

Nadzor je naložilo Ministarstvo zdravlja, a obavljeno je u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Sektorom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, nakon što su u septembru prijavljene četiri epidemije salmonele sa procentom oboljevanja većim od 70 odsto u odnosu na broj eksponiranih slučajeva.

"Nakon obavljenog nadzora, doneto je 29 rešenja za otklanjanje sanitarno-tehničkih i higijenskih nedostataka. Zbog neispunjenosti opštih sanitarnih uslova, doneto je 11 rešenja za zabranu upotrebe prostorija. Ukupno je izdato 67 prekršajnih naloga zbog nehigijenskog poslovanja, a redovan nadzor u privatnim predškolskim ustanovama biće nastavljen do kraja tekuće godine", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je "namera Ministarstva zdravlja da se uspostavi isti tretman nadzora državnih i privatnih predškolskih ustanova, kako bi sanitarno-tehnički i higijenski uslovi bili osigurani".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track