OVO JE SANDŽIVA, VOZAČ GSP-a IZ ŠRI LANKE: Pre nekoliko meseci PRVI PUT čuo za Srbiju, a evo šta sada misli o njoj i šta mu smeta
Foto: Printscreen/RTS

ima dvoje dece

OVO JE SANDŽIVA, VOZAČ GSP-a IZ ŠRI LANKE: Pre nekoliko meseci PRVI PUT čuo za Srbiju, a evo šta sada misli o njoj i šta mu smeta

Beograd -

Za volanima GSP autobusa u Beogradu trenutno sede i vozači iz Šri Lanke, među kojima je i Sandživa Mudunkotuba (44). Kako sam priznaje, za Srbiju je prvi put čuo kada mu je pre nekoliko meseci prijatelj ponudio da dođe u našu zemlju.

"Na Jutjubu i Guglu sam video da je Srbija lepa zemlja, pa sam odlučio da dođem ovde zbog svoje porodice. Imam dvoje dece i moram da brinem o njima. Zadovoljan sam platom jer ono što su nam obećali, to smo i dobili. Nekad dobijemo i više, jer kad radite više, zaradite više. Ako radite manje, zaradićete manje", priča Sandživa Mudunkotuva za RTS.

Sandživa Mudunkotuba, Šri Lanka, vozač, vozač autobusa, GSP
foto: Printscreen/RTS

Na vožnju desnom stranom se navikao, ali mu beogradska hladnoća predstavlja problem.

"Ovde je saobraćaj bolji nego na Šri Lanki, tamo je sve mnogo komplikovanije. Vozači tuk-tuka, motocikli, jedni vam dolaze s leve strane, drugi sa desne, sviraju vam. Užasno je. U Beogradu se ljudi razbesne, nekad vam mnogo sviraju, ali to mi je normalno", dodaje Sandživa.

Navodi da je potpisao ugovor na dve godine i da zasad ne gleda dalje od toga.

"Deca su mi mala i ne znam, možda bih ih doveo ovde", nastavlja Sandživa.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track