BEOGRAĐANKA OSTALA U ŠOKU POSLE KUPOVINE: Na pijacama se pojavila nova prevara! Mislite da je domaće KAD ONO... Evo šta se dešava
Foto: Andrew Michael / robertharding / Profimedia

neverovatno

BEOGRAĐANKA OSTALA U ŠOKU POSLE KUPOVINE: Na pijacama se pojavila nova prevara! Mislite da je domaće KAD ONO... Evo šta se dešava

Beograd -

Spisku sitnih prevara tipa zakidanje na meri, tvrdnje da su proizvodi domaći a ne iz marketa, a kojima se služe pojedini prodavci na pijacama u Srbiji, dodata je i nova, gotovo neverovatna.

Naime, u prigradskim naseljima u Beogradu, kako tvrde potrošači, pojavili su se trgovci koji nakupcima izdaju tezgu s babom iz komšiluka.

Baba, pritom, glumi da je sa sela i ima zadatak da kupce ubedi da je povrće i voće stiglo sa njene njive, takoreći neprskano.

- Stalno kupujem na istoj pijaci, u blizini Novog Beograda, jer mi je preko puta zgrade. Obično biram kod koga ću uzeti voće i povrće, važno mi je da je domaće, da nije tretirano raznim hemikalijama. Na istom mestu kupujem i domaća jaja i piletinu. Pre nekoliko dana, sasvim slučajno za jednom tezgom sam videla komšinicu iz ulaza do mog. Prvo sam pomislila da je nakratko zamenila nekog prodavca, ali i kad sam drugi put prošla, bila je na istom mestu. A onda sam čula kako bez imalo ustručavanja preporučuje kupus koji je dan ranije ubrala sa svoje njive u Futogu. Šokirala sam se kad sam to čula. Sačekala sam da mušterija ode i onda sam je pitala otkad je ona iz Futoga - ispričala je ona za Alo.

baba, pijaca
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prema njenim rečima, komšinica koja ima 69 godina i ne izgleda baš kao umorna baka sa sela, priznala joj je da su je angažovali drugari njenog sina da glumi poljoprivrednicu.

- Moje je da dođem nenašminkana i s maramom, kad god me neko pita odakle sam da kažem da sam iz Futoga. To mi i nije teško, jer sam rođena u Novom Sadu. Treba ljudima da sugerišem da je kupus sa moje njive i da je najbolji - prepričala je razgovor s komšinicom sagovornica.

- Moj muž je posle saznao da već duže vreme može da se zakupi lažna seljanka. Samo tezga je 4.800 dinara kad se iznajmljuje od pijačne uprave, a s babom je, kako su mu rekli, po dogovoru. Zavisi da li će biti svakog dana ili samo vikendom. Posao cveta i svima je dobro, a to što je kupus kupljen na kvantašu ili u obližnjem marketu, koga briga - zaključila je ona.

Domaća jaja, al’ zamalo!

Pre nekoliko dana N.M. je pazarila na pijaci na Banovom brdu.

- Kupila sam crni luk, krompir i zelen kod istog čoveka, pa sam ga pitala da ne zna nekog ko ima domaća jaja. Odmah mi je rekao da ima on, samo ne tog momenta, ali skupiće mi do iduće subote. Dodao je da će biti skuplja nego inače, jer su to, ipak, zdrava domaća jaja. Prihvatila sam ponudu i krenula kući srećna što će moje dete jesti kvalitetnu hranu, kad mi je tip sa tezge preko puta dobacio da nama Beograđanima redovno uvaljuju rog za sveću. Pitala sam ga na šta misli, objasnio mi je da onaj što mi je velikodušno obećao domaća jaja živi na Banovom brdu i ne samo da nema tu kokoške, nego nikad selo video nije. Jaja, naravno, kupuje u prodavnici, malo ih isprlja da bi ličila na domaća i zarađuje na naivnim mušterijama poput mene - ispričala je N.M. za Alo.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track