BEOGRADSKI ZOOLOŠKI VRT DOBIO NOVOG STANOVNIKA! Može da skače više od dva metra, a u dvoboju sa bikom bi odneo UBEDLJIVU pobedu!
Foto: Kurir televizija

POJAČANJE U ZOO VRTU

BEOGRADSKI ZOOLOŠKI VRT DOBIO NOVOG STANOVNIKA! Može da skače više od dva metra, a u dvoboju sa bikom bi odneo UBEDLJIVU pobedu!

Beograd -

Stižu lepe vesti iz životinjskog carstva. Beogradski zoo vrt je dobio pojačanje, još jedno mladunče berberske ovce. Mužjak berberske ovce je vrlo snažna i moćna životinja u vrtu. Može da skoči preko dva metra, a u dvoboju rogovima sa bikom sigurno bi bio pobednik. Novinarka Lena Sudar, uključila se u emisiju Puls Srbije iz Beogradskog zoološkog vrta i pružila informacije o tome kako se snalaze prinove.

puls
foto: Kurir televizija

- Iako smo u početku mislili da su stigle dve prinove, jutros se rodio još jedan par blizanaca, tako da ih imamo ukupno četiri! Reč je o berberskim ovčicama koje trenutno uživaju pored svoje mame - rekla je Sudar.

A detaljnije informacije došle su od Kristijana Movarija, biologa beogradskog Zoo vrta.

puls
foto: Kurir televizija

- Svakog sekunda smo sve veći i mnogobrojniji što i jeste cilj svakog Zoo vrta. Berberska ovca je jedna vrlo čudna životinja iz prostog razloga što se ne bavi berberskim poslovima, a još manje je ovca! U pitanju je zapravo koza, tačnije spada u šupljoroga goveda. One dolaze iz Severne Amerike. Vrlo su retka, čak i ugrožena vrsta. Vrlo dobro podnose kamenjare, pa su se lako i brzo odomaćile u Evropi i Severnoj Americi. ZanimljIvo je da su ugrožene na kontinentu sa kojeg potiču, a da se bolje snalaze u zemljama u koje su došle - rekao je Movari.

puls
foto: kurir televizija

A otkrio je i šta je omiljena hrana berberskih ovaca:

- Kao i svaka druga koza ova berberska ovca voli da brsti. Sve što režemo u vrtu dospeva ovde kod njih. Sve što one ne mogu da pojedu ide za gnezdo pticama. Naravno tu je i mama berberska ovca da da svoje kozje mleko.

04:47

BEOGRADSKI ZOOLOŠKI VRT DOBIO NOVOG STANOVNIKA! Može da skače preko dva metra, a u dvoboju sa bikom bi odneo UBEDLJIVU pobedu!

Kako kaže, ovčice moraju brzo da stanu na svoje noge kako bi pratile krdo u kojem se osećaju najbezbednije.

- One moraju čim se rode da brzo krenu sa krdom zato što ih vrebaju razne opasnosti, orlovi i drugi predatori. Moraju da budu vrlo živahne i brze. S druge strane sve životinje su jače u krdu i krdo im daje sigurnost - kaže Movari.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track