OVO SE NE VIĐA ČESTO: Mladić se popeo na drvo na Zvezdari, dodirnuo košnicu, a onda se ROJ USTREMIO! Sve zabeležio kamerom (VIDEO)
Foto: Printscreen

pčele okupirale beograd

OVO SE NE VIĐA ČESTO: Mladić se popeo na drvo na Zvezdari, dodirnuo košnicu, a onda se ROJ USTREMIO! Sve zabeležio kamerom (VIDEO)

Beograd -

Broj košnica po glavi stanovnika u Srbiji, prema poslednjim istraživanjima, raste iz godine u godinu, dok je visokokvalitetni med nešto čime se naša zemlja može pohvaliti.

Međutim, nekada zaista može biti problematično kada rojevi počnu da nastanjuju mesta u blizini ljudi. Na pijacama, drveću, pa čak i stubovima na ulicama.

Još jedan takav slučaj zabeležen je na Zvezdari u Beogradu, kada je mladi pčelar iz Surčina morao da reaguje i to po hitnom pozivu jedne porodice.

Kako se može videti na snimku koji je objavio ovaj hrabar mladić na mrežama, on se popeo skoro na sam vrh drveta, kako bi čitav roj uspešno prebacio u takozvani nukleus za pčele.

I tako je on satima sedeo na grani, strljivo čekajući dok svaka ne bude tamo gde pripada.

I to nije sve, pčele su ga ubole čak 10 puta dok se držao za grane brinući veću brigu - da ne padne sa drveta.

I kako i sam ističe, pčelama se na svu sreću dopao novi dom, te postoji nada da će sada uživati u svetnim rajevima gde im je i prirodno stanište.

Ispod objave komentari pohvala i oduševljenja nisu prestajali da se nižu.

"Pored talenta za pčelarenje, imaš veliki talenat i za vođenje dokumentarnih emisija", "Kakva smirenost, posvećenost i spretnost, svaka čast", "Ne bih ja smela, tebi svaka čast", "Ma kako da te umnožimo, pa da bude lepša planeta?" - samo su neki od njih.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja