POSLE PISANJA KURIRA UKLANJA SE KAMP PRIKOLICA ISPRED VRTIĆA: Roditelji zabrinuti zbog, kažu, pijanog čoveka koji šeta polugo
Foto: Privatna Arhiva

Inspekcija na zvezdari idala nalog

POSLE PISANJA KURIRA UKLANJA SE KAMP PRIKOLICA ISPRED VRTIĆA: Roditelji zabrinuti zbog, kažu, pijanog čoveka koji šeta polugo

Beograd -

Nakon pisanja Kurira o strahu roditelja čija deca pohađaju vrtić "Zmajčić" na Zvezdari zbog kako su tvrdili "pijanog čoveka koji tuda šeta polugo" i živi u kamp prikolici koja je parkirana ispred ulaza u ovu ustanovu komunalni inspektor je u sredu izdao rešenje kojim se vlasniku nalaže da u roku od 12 sati ukloni prikolicu sa javne površine.

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kažu za Kurir da je komunalna milicija po prijavama građana u više navrata postupala na navedenoj lokaciji i preduzimala mere iz okvira svoje nadležnosti.

kap prikolica, vrtić Zmajčić
foto: Privatna Arhiva

- Patrola je na licu mesta fotografisala nepropisno parkiranu kamp prikolicu, te je vlasniku iste izdala obaveštenje o učinjenom prekršaju odnosno prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u fiksnom iznosu. Patrola je takođe konstatovala da je, iz zgrade broj jedan do kamp prikolice, sproveden strujni kabl.

kamp prikolica
foto: Privatna Arhiva

Imajući u vidu da su nadležnosti komunalne milicije kontrola komunalnog reda na javnim površinama i površinama u javnom korišćenju, te da komunalna milicija nema zakonska ovlašćenja za vođenje upravnog postupka odnosno donošenje akata kojima bi se nalagalo određeno činjenje, spisi predmeta su, preko Servisnog centra, prosleđeni drugom nadležnom organu na dalju nadležnost i postupanje - navode iz sekretarijata i dodaju:

- Shodno navedenom, dana 14.6.2023. na predmetnu lokaciju je, zajedno sa patrolom komunalne milicije, izašao komunalni inspektor, a kako na istoj nije zatečen vlasnik kamp prikolice, komunalni inspektor je izdao rešenje kojim se nalaže licu, da u roku od 12 časova, ukloni kamp prikolicu sa javne površine.

Majka jednog deteta kaže da su zahvalni Kuriru koji je prvi pisao o njihovom problemu.

- Znamo da je u sredu dobio nalog od inspektora i prikolica je sada zakačena na auto. Pretpostavljamo da će je uskoro pomeriti, ali smo i dalje zabrinuti za bezbednost mališana jer ne znamo šta mu može pasti na pamet.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja