PIJANI ČOVEK POLUGO KAMPUJE ISPRED VRTIĆA NA ZVEZDARI, PLAŠIO DECU JEZIVIM LUTKAMA: Roditelji zabrinuti za bezbednost mališana
Foto: Privatna Arhiva

OPASNO

PIJANI ČOVEK POLUGO KAMPUJE ISPRED VRTIĆA NA ZVEZDARI, PLAŠIO DECU JEZIVIM LUTKAMA: Roditelji zabrinuti za bezbednost mališana

Društvo -

Ispred ulaza u vrtić "Zmajčić" na Zvezdari dve godine je parkirana kamp prikolica, u kojoj, kako tvrde roditelji, živi "pijani čovek koji tuda šeta polugo", a prošle godine je mališane plašio jezivim lutkama! Roditelji dece su u strahu za njihovu bezbednost jer svakodnevno viđaju ovakav prizor dok tuda prilaze. Maja Denčić, predstavnica Saveta roditelja pomenutog vrtića, kaže za Kurir da su mesecima u strahu zbog čoveka koji živi u toj prikolici na tik od ulaza u dvorište.

- Prošle godine je na vrh prikolice bio okačio jezivu lutku, a više puta sam ga i sama zatekla kako šeta u donjem vešu. Moje dete dolazi ranom zorom u taj vrtić i meni kao majci nije svejedno kada tuda prolazim jer ne znam u kakvom stanju ću ga zateći - obnaženog ili alkoholisanog. Prljavo je i jezivo pa se pitam da li takav prizor treba da bude ispred vrtića. Obavezno pored prikolice budu alkohol i flaše. Bili smo primorani da se obratimo nadležnima pošto iz vrtića ne mogu ništa da urade jer on nije u njihovom dvorištu - tvrdi zabrinuta majka i dodaje:

kap prikolica, vrtić Zmajčić
foto: Privatna Arhiva

- U ponedeljak je došla policija, a mi roditelji smo se tu okupili, međutim, on tvrdi da tu ne živi, da ima stan prekoputa i da povremeno tu dolazi. Obratili smo se i opštini Zvezdara, ali nikakav konkretan odgovor nismo dobili. Tražimo da se bolje obezbedi taj prostor i da se stavi ograda jer je tu samo rajber koji i trogodišnja deca vrlo lako mogu da otvore. Srećom, nije napao nijedno dete, ali smo mi zabrinuti i želimo da sprečimo bilo kakav incident.

I Miloš Marković, član Saveta roditelja, čije dete pohađa ovu ustanovu šest meseci, rekao je za naš list da kad je prvi put doveo dete, zatekao je jeziv prizor ispred vrtića.

- Otada nije bilo konkretnih problema, ali sam od ostalih roditelja čuo da ih je ranije bilo. Oko prikolice sam viđao veliko đubre, dosta infektivnog materijala, lekove, flaše od alkohola, a nekoliko puta sam ga sreo nedolično obučenog. Saznao sam u ponedeljak da je prošle godine imao i krivične prijave za nasilničko ponašanje i tuče, a od komšija koji žive pored vrtića i koji se takođe žale na njegovo ponašanje čuo sam i da se tu okupljaju ljudi koji piju - rekao je Marković.

kap prikolica, vrtić Zmajčić
foto: Privatna Arhiva

Naglašava i da je prostor ispred ulaza veoma prljav, a tuda se distribuira hrana za decu.

- Tu su i naponski kablovi, te taj prostor osim što je prljav nije ni bezbedan. Pravilnikom je jasno definisana sigurnost dece u vrtićima, po njemu je vrtić dužan da obezbedi bezbedan pristup. Obratili smo se i opštini Zvezdara, ali nikakav odgovor nismo dobili, a mi osim što brinemo za bezbednost tražimo da se postavi fizička barijera, jer deca gotovo da nemaju kapiju te mogu u bilo kom trenutku da izađu - ističe Marković.

Vrtić "Zmajčić"

Iz vrtića "Zmajčić" poručili su za Kurir da su upoznati s problemom, ali da su bespomoćni da ga reše, da ne mogu da oteraju tog nedoličnog kampera jer to nije u njihovoj nadležnosti.

- Kamp prikolica nije parkirana u dvorištu vrtića, već na ulici, te zbog toga ovaj problem nije u našoj nadležnosti - rečeno nam je iz vrtića.

Povodom ovog problema Kurir je uputio pitanja Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju Grada Beograda, MUP i opštini Zvezdara, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Kurir.rs

Bonus video:

02:52

OVO SMEĆE PRAVE NEODGOVORNE FIRME Vesić prisustvovao uklanjanju divlje deponije na Čukarici POZVAO GRAĐANE DA PRIJAVLJUJU DEPONIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track