PACOVI I ZMIJE NAM ULAZE U KUĆU, OVO JE LEGLO ZARAZE! Zbog ovog horora u Zemunu komšije NE MOGU NORMALNO DA ŽIVE (FOTO, VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić

kuća strave

PACOVI I ZMIJE NAM ULAZE U KUĆU, OVO JE LEGLO ZARAZE! Zbog ovog horora u Zemunu komšije NE MOGU NORMALNO DA ŽIVE (FOTO, VIDEO)

Beograd -

Stanari Ševine ulice godinama muku muče s nesnosnim smradom, lavežom čopora od 30 pasa i štetočinama koje su se nakotile na smetlištu koje je u kući i dvorištu u Ševinoj 14 napravio njihov sused

Molim vas, pomozite, ovaj horor film traje godina. Smrad je toliko neizdrživ da ne smemo prozore da otvorimo, đubre se preliva preko kapije visoke dva metra, 15 parkiranih automobila punih smeća i pokvarenog mesa kojim hrani svoje besne kerove, pacovi i zmije s tog smetlišta nam ulaze u kuće, samo je deo vapaja stanara Ševine ulice u Zemunu zbog, kako kažu, divlje deponije koju je u kući i dvorištu u Ševinoj 14 napravio njihov komšija.

deponija, Zemun, kuća
foto: Nemanja Nikolić

Reagujući na ovakav dramatičan poziv ovih Zemunaca, ekipa Kurira uputila se ka Ševinoj 14, a već na početku ulice znali smo da smo na pravom mestu. Nesnosan smrad, lavež i zavijanje čopora od 30 pasa, brdo đubreta po celom dvorištu koje se preliva na ulicu preko ograde visoke dva metra...

Vlasnika ove divlje deponije na privatnom posedu nigde na vidiku, kapija zaključana, ali nas je zato na ulici dočekalo desetak uznemirenih komšija, koji se, kako kažu, godinama unazad bore sa ovim ruglom odakle prete infekcije i zaraze.

deponija, Zemun, kuća
foto: Nemanja Nikolić

- Nije mu bilo dovoljno smeća u celom dvorištu, kući i po trotoaru. Dovezao je 15 automobila i počeo da u njih ubacuje đubre do vrha, nekoliko vozila parkirano je ispred mog prozora. Ne mogu da spavam noćima od smrada, pogotovo sada kad su topli dani. U svojoj kući ne mogu da otvorim prozor i izluftiram sobu - požalila se komšinica koja živi u kući prekoputa.

Uglas sa ostalim očajnim komšijama opisuje kako se neprestano bore s pacovima veličine zečeva i zmijama koji su se na tom đubrištu nakotili i ulaze im u domove.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

- Kroz prozor mi je ušao pacov, a na vrata zmija, bila sam u čudu. Preplašena, jedva sam uspela da izbacim tu gamad. Ovo je horor film. Ne možemo da živimo normalan život - zapomaže žena, dok komšije dodaju da su na sve načine pokušavali da istrebe opasne štetočine, dovodili su čak i mačke, na svoje prozore ugradili metalne žice, ali da ništa nije pomoglo.

Bonus video:

00:23

Deponija u Zemunu

Takođe, žale se i na nesnosan lavež 30 agresivnih pasa, nekada lutalica, koje je "komšija iz pakla" prisvojio, čuva ih i hrani na smetlištu u svom dvorištu.

- Pre dve godine psi koje on hrani i s kojima spava ugrizli su komšije više puta. Prijavili su, ali opet bezuspešno. Hrani ih pokvarenim živim mesom koje uzima iz obližnje mesare. Meso skladišti u kolima, možete da zamislite koliko to smrdi. I ovi pacovi što su se poslednjih godina tu napatili grizu pse tokom noći, pa psi urliču i zavijaju - objašnjavaju stanari ozloglašene Ševine ulice.

deponija, Zemun, kuća
foto: Nemanja Nikolić

Jezivo

Preko hrpe đubreta, kroz prozor u kuću

Koliko je stvar izmakla kontroli, govori i to da "komšija iz pakla", koji je navodno auto-mehaničar, ne može da uđe u kuću kroz vrata jer su blokirana smećem, već to čini kroz prozor

- Spava sa kučićima na đubretu, ulazi kroz prozor. Pacovi mu ne smetaju, kaže da su i to njegovi ljubimci. Nema vodu i struju godinama. Iz dana u dan njegova deponija postaje sve veća - navode komšije.

Oni ističu da su se godinama unazad žalili i tražili pomoć od opštine Zemun, komunalne milicije, "Gradske čistoće" i zoohigijene. Nadležne službe su smeće sa javne površine ispred te kuće sklanjale, kako kažu, u tri navrata - 2016, 2017. i 2019. godine, ali je posle svakog čišćenja deponija ponovo nikla.

Veterina i Gradska čistoća šalju ekipe na teren

Sklanjamo pse i pacove samo s javne površine

Iz JKP "Veterina Beograd" rekli su za Kurir da do sada nisu imali nijednu prijavu za slučaj u Ševinoj 14, ali da je zbog našeg poziva Služba komunalne zoohigijene dobila nalog da obiđe navedenu adresu i kontroliše javnu površinu.

- U slučaju da su životinje na javnoj površini, zbrinućemo ih, sterilisati, vakcinisati i obeležiti - navode i dodaju da će njihova Služba kontrole populacije pasa i mačaka, u skladu sa svojim ovlašćenjem, pokušati da uz dozvolu vlasnika privatnog poseda izvrši kontrolu držanja životinja i da li su psi vakcinisani i obeleženi na propisan način. Navode i da će svoja zapažanja proslediti Republičkoj veterinarskoj inspekciji na dalje postupanje.

Kada je reč o pacovima, iz "Veterine" ističu da poslove kontrole populacije glodara na površinama javne namene sprovodi Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća",odakle su poručili da ne rade deratizaciju privatnih poseda, već samo javnih površina.

- Ovu adresu ćemo proslediti našim ekipama, pa ako postoji neki deo javne površine gde je moguće uraditi deratizaciju, naše ekipe će je sprovesti - poručili su za Kurir.

- I dalje šaljemo prijave nadležnima na sve adrese, ali nam se više niko ne odaziva - očajni su Zemunci iz Ševine ulice.

Kurir.rs/ Iva Ogarević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track