TOS NAKON VESTI DA JE BEOGRAD ZABELEŽIO SKOK NA LISTI NAJBOLJIH GRADOVA ZA ŽIVOT U SVETU: Turisti će lakše i češće birati Beograd
Beograd među pet gradova koji su najviše napredovali u 2022. godini, Foto: Shutterstock

zadovoljni

TOS NAKON VESTI DA JE BEOGRAD ZABELEŽIO SKOK NA LISTI NAJBOLJIH GRADOVA ZA ŽIVOT U SVETU: Turisti će lakše i češće birati Beograd

Beograd -

Predstavljanje Srbije i njenih gradova u prestižnim evropskim magazinima, uz pozitivne komentare, preporuke i iskustva iza kojih stoji kredibilitet i medijska snaga, svakako pozitivno utiču i na imidž Srbije kao turističke destinacije i Beograda koji iz godine u godinu beleži rast broja dolazaka i noćenja stranih turista i generiše više od 50 % noćenja svih turista, poručuju za Kurir iz Turističke organizacije Srbije nakon vesti da se Beograd našao na listi najboljih gradova za život u svetu!

EIU, indeks britanskog lista Ekonomist, pokazuje da je Beograd među pet gradova koji su najviše napredovali u 2022. godini.

- Ukoliko se osvrnemo na kriterijume prilikom izbora destinacija "pristojnih za život" a to su kultura i životna sredina, obrazovanje, zdravstvena zaštita, infrastruktura i stabilnost, možemo da budemo zadovoljni i ponosni što se i naš Beograd našao na listi gradova koji su najviše napredovali i koji mogu da ponesu epitet "najboljih za život". Turisti će još lakše i češće birati Beograd i Srbiju za odmor, rekreaciju, uživanje - poručuju iz TOS.

Kada vas renomirani časopis sa kredibilitetom, koji u svom radu prati razvoj gradova i ocenjuje kvalitet života i zadovoljstvo njegovog stanovništva, prepozna, da potvrdu da smo na dobrom putu, da naši napori daju rezultate, onda možemo da očekujemo još bolju poziciju i skok na listi i u godinama ispred nas, dodali su oni.

- Lična iskustva i pozitivni komentari i preporuke u velikoj meri utiču na odluku turista da svoje slobodno vreme provedu na jednoj od destinacija, samostalo, u paru ili u društvu članova porodice, prijatelja. Dobre priče o Beogradu na najlepši način doprinose imidžu i poziciji naše destinacije, a onda i rastu broja stranih turista - navode iz TOS.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track