SUBVENCIJE ZA PRIVATNE VRTIĆE BIĆE 33.000 DINARA! Šapić: Roditelji neće morati da brinu zbog novca ako im se dete razbolelo!
Foto: Shutterstock

bile su kao za državnbe vrtiće 28.140 dinara

SUBVENCIJE ZA PRIVATNE VRTIĆE BIĆE 33.000 DINARA! Šapić: Roditelji neće morati da brinu zbog novca ako im se dete razbolelo!

Beograd -

Gradonačelnik beograda u ostavci Aleksandar Šapić rekao je danas da će Grad Beograd od 1. decembra isplaćivati po 33.000 dinara subvencija za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove.

- Od sada roditelji neće dobijati novac, već će potpisivati ugovore sa vrtićem, a mi ćemo vrtićima isplaćivati direktno novac - rekao je Šapić na konferenciji za novionare.

vrtić, deca, obdanište
foto: Shutterstock

Naglasio je da će od sada evidenciju voditi vrtići, koji će gradu svakog meseca podnositi izveštaje.

- Privatni vrtići će na osnovu upisanog deteta imati zagarantovana sredstva - 33.000 dinara. Bez obzira da li je dete došlo u vrtić ili ne, ali moraće da obezbede kapacitet - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je istakao da sa 33.000 dinara svi roditelji mogu da pokriju troškove dece u vrtićima.

- Roditelji ne moraju da jure subvencije, da razmišljaju da li kasne. Ne moraju da brinu zbog novca ako im se dete razbolelo - rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

Sada subvencije iznose 28.140 dinara. Roditelji čija su deca u privatnim vrtićima, jer su zbog ograničenih kapaciteta dobili odbijenicu u državnim obdaništima, žalili su se da su nakon objave da će Grad Beograd za svu decu plaćati umesto 22.512 ukupno 28.140 mnogi privatni vrtići poskupeli dodatno svoje usluge.

Zbog toga su morali da plaćaju svaki dan opravdanog izostanka deteta iako imaju potvrdu od lekara da je bilo bolesno ili potvrdu od roditelja za godišnji odmor.

Sa ovim rastom subvencija, taj problem će biti rešen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track