VETAR PRAVI HAOS PO BEOGRADU: Drveće iščupano iz korena, popadalo i po parkiranim autima! Strašni prizori iz prestonice (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

nevreme u srbiji

VETAR PRAVI HAOS PO BEOGRADU: Drveće iščupano iz korena, popadalo i po parkiranim autima! Strašni prizori iz prestonice (FOTO)

Beograd -

Jak vetar pravi haos po Beogradu, građani javljaju da je drveće iščupano iz korena i da je popadalo po ulicama i parkiranim automobilima.

Drvo je usled jakih udara vetra palo i oštetilo parkiran automobil u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, pišu građani na društvenim mrežama i objavljuju fotografije i snimke.

nevreme, oluja, Beograd, vetar
foto: Instagram Printscreen moj_beo_grad

I u Palmira Toljatija, ulici takođe na Novom Beogradu, vetar je iščupao stablo na parkingu, a grane su popadale na po automobilima.

Deo visokih grana ovde je pao i na ulicu.

Građani javljaju i da su grane pale i na putu u Rakovici, ali je jedan savesni građani zaustavio svoj automobili i sklonio ih sa puta.

oluja, vetar, nevreme
foto: Printscreen Instagram moj_beo_grad_

Jak vetar širom Srbije

Jak vetar pravi haosi i po Srbiji. Tako je u Bajinoj Bašti, u mestu Zlodol, naočigled prolaznika vetar iščupao drvo koje je palo na kolovoz i i znatno usporilo saobraćaj. Vetar je odneo krov i sa zgrade u Malom Zvorniku.

RHMZ upozorio na olujne udare vetra, u Beogradu do 70 km/h

Kako je upozorio RHMZ, danas će duvati jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 - 70 km/h. Vetar će oslabiti krajem dana.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

02:21

OLUJA DANIJEL KOJA JE POPLAVILA GRČKU, SADA CILJA NA SRBIJU? Meteorolog Todorović otkrio tačnu poziciju ciklona i njegovu METU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track