EVO KAKO IZGLEDAJU KOMUNALNO-BEZBEDNOSNE STANICE: "Beli" iz komandnog centra na 101 lokaciji motre šta se radi u svakom delu grada
Komunalno-bezbednosna stanica broj 100 postavljena je na Novom Beogradu, Foto: Beoinfo

simbol reda, poretka, čistoće i očuvanja prirode

EVO KAKO IZGLEDAJU KOMUNALNO-BEZBEDNOSNE STANICE: "Beli" iz komandnog centra na 101 lokaciji motre šta se radi u svakom delu grada

Beograd -

Komunalno-bezbednosna stanica broj 100 postavljena je na Novom Beogradu, na uglu Jurija Gagarina i Gandijeve ulice, a pored nje se nalaze igralište za decu i teren za košarku! Do proleća će još 100 istovetnih stanica biti raspoređeno po svih 17 beogradskih opština. Cilj je da se javni red i mir podignu na viši nivo, a glavni prioritet je bezbednost dece!

Ovaj projekat obuhvata video-nadzor i fizičko patroliranje u okolini prestoničkih škola i vrtića 24 sata dnevno, kao i patroliranje vozilima sa obučenim ljudima po kraju kao dodatni vid bezbednosti. Kako je Kurir ranije pisao, u svakom kraju biće neko službeno lice, komunalac ili policajac, koje će pokušati da obezbedi bolji komunalni red i brinuti o bezbednosti građana. Biće moguće i prijavljivanje problema u komšiluku, komunalnih problema, polomljenih klupi i tome slično.

komunalno-bezbednosne stanice, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

Komunalno-bezbednosne stanice biće crne boje, a na njima će se nalaziti oznaka KBS uz grb Beograda. Pored toga, na svakoj od njih nalaziće se i redni broj. U svakoj od stanica nalaziće se neka vrsta komandnog centra, a svaka će pokrivati nekoliko škola i vrtića u njenom okruženju.

komunalno-bezbednosne stanice, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je u subotu komunalno-bezbednosnu stanicu broj 100 na Novom Beogradu i istakao da se sa ovakvim objektima i nadležnostima suštinski menja komunalno-bezbednosna slika grada. Naglasio je i da je posebno srećan jer je, kako je rekao, upravo na realizaciji tog projekta bilo najviše opstrukcija, podsetivši da se nekada na tom mestu nalazio neuređen deo grada.

komunalno-bezbednosne stanice, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

- Sada je ovde uređena zelena površina s dečjim igralištem i košarkaškim terenom, a u čijem se centru nalazi komunalno-bezbednosno stanica. Predviđena je postavka 101 takve stanice u srpskoj prestonici. Ova stanica će biti simbol reda, poretka, čistoće i očuvanja prirode - najavio je Šapić.

Činjenice/Sve o komunalno-bezbednosnim stanicama

- Biće postavljene na 101 lokaciji u 17 prestoničkih opština

- Projekat obuhvata video-nadzor i fizičko patroliranje pored škola i vrtića 24 časa dnevno

- Komunalna policija biće raspoređena u svakom kraju i biće na raspolaganju građanima

- Građani će tu moći da prijavljuju i komunalne probleme

- Obučeni ljudi će u vozilima patrolirati po kraju kao dodatni vid bezbednosti

1 / 4 Foto: Beoinfo

Istakao je da je poenta da komunalno-bezbednosne stanice pokriju sve škole i vrtiće u Beogradu.

- Pored obezbeđenja koje škole već imaju, kao i dodatnog policajca kog je uveo MUP, sada ovom merom dodatno pojačavamo bezbednost naše dece u školama i vrtićima, što podrazumeva 24-časovni nadzor tih objekata i patroliranje oko njih, ali i u kraju gde se stanica nalazi. Građani će moći da se osećaju sigurno, jer će ovaj bezbednosni sistem koji uvodimo biti avangarda i u Evropi, zbog čega sam posebno ponosan - zaključio je Šapić.

Savsko šetalište

Uklonjeno 39 splavova

Aleksandar Šapić obišao je i Savsko šetalište i poručio da se nastavlja intenzivno uklanjanje nelegalno postavljenih splavova, posle čega će biti uređeno i samo šetalište.

- Konačno vidimo reku i ovde možemo da vidimo kako će za koji mesec izgledati Savsko šetalište, odnosno kako je izgledalo nekada kada nisu bila 103 objekta koja su ovde nikla poslednjih trideset godina. Ovde na Savskom šetalištu sklonili smo 39 splavova - rekao je Šapić i podsetio da je pre dvadesetak dana urađena i licitacija za drugi deo obale od Brankovog mosta ka Dunavu.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

01:19

IZ VIŠNJIČKE BANJE DO NOVOG BEOGRADA TUNELOM ZA 15 MINUTA! Aleksandar Šapić najavio najveći saobraćajni projekat u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja