ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Grad Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja!
Foto: Beoinfo

HUMANOST

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Grad Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja!

Beograd -

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Kako je naveo, prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.

- Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac - rekao je on.

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

- Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi - naveo je Šapić.

Kurir.rs/A.Ć.

Bonus video:

20:30

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Sve što sam najavio ili je urađeno ili je u toku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track