STANARI MUKU MUČE S BAHATIM VOZAČIMA NA NOVOM BEOGRADU! Rešili da se obračunaju s njima, evo šta im stavljaju na automobile (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

STANARI MUKU MUČE S BAHATIM VOZAČIMA NA NOVOM BEOGRADU! Rešili da se obračunaju s njima, evo šta im stavljaju na automobile (FOTO)

Beograd -

Stanari iz novobeogradskog Bloka 44 rešili su da stanu na put nepropisnom parkiranju svojih komšija.

Budući da komunalne službe ne izlaze na teren u vreme kada se automobili zbog nedovoljnog broja parking mesta nepropisno parkiraju, sami su krenuli da lepe nalepnice "bahato parkiram", poput onih koje su ranije pojavile na vozilima u Bulevaru kralja Aleksandra.

nalepnice
foto: Printscreen/RTS

Iako postoji znak da je zabranjen prolaz automobilima, pojedine vozače na Novom Beogradu to ne sprečava da se svakodnevno parkiraju na stazama za pešake, zelenim površinama, ispred ulaza u zgradu u Bloku 44.

“U principu imamo četiri različite slike – jedno je tokom radnog vremena kada je parking prilično čist, a oni koriste priliku da se parkiraju što bliže svom ulazu. Druga slika, potpuno drugačija je uveče kada se svi vrate s posla i kada su parkinzi opterećeni, ova mesta (pešački prolaz) su prilično popunjena automobilima“, kaže Siniša Džinović iz Bloka 44.

Stanari Nehruove ulice su se dosetili i već 10 dana lepe nalepnice – "Bahato parkiram", svima koji se parkiraju tamo gde nije dozvoljeno.

nalepnice
foto: Printscreen/RTS

“Do sad se niko nije direktno susreo sa vozačem kom je zalepio nalepnicu, tako da nemamo nekih takvih reakcija. Nadamo se da ćemo nekako da skrenemo pažnju tim ljudima da oni prave problem i da nama to smeta i da će možda početi da razmišljaju na drugačiji način“, rekao je Siniša.

Ugrožena bezbednost dece

Između zgrada je igralište, pa automobili ugrožavaju bezbednost dece, tvrde stanari.

"Ta deca ne očekuju automobil na ovom mestu. To se dešava usred dana, dešava se uveče nekad leti kada se deca igraju do kasno, automobili prolaze. Naročito su opasne ove dostavne službe, ne obraćaju pažnju na brzinu kojom voze“, ukazuje Branka Simić iz ovog novobeogradskog bloka.

Siniša ističe da zovu komunalnu službu zbog nepropisnog parkiranja, ali da oni ne dolaze tokom večeri i noći.

“S početkom radnog vremena, u stvari s odlaskom na posao, taj auto se pomeri, oni ne izlaze tokom večeri i noći, nego tek ujutru“, rekao je Siniša.

Izdata 3.022 prekršajna naloga za ovaj deo grada

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju su nam rekli da su tokom prošle godine u ulicama koje ograničavaju blok 44 – Jurija Gagarina, Gandijeva i Nehruova, izdata 3.022 prekršajna naloga za nepropisno parkiranje i da je uklonjeno 86 vozila.

U Nehruovoj ulici 622 vozača dobila su prekršajni nalog, a 11 vozila je uklonjeno.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

00:04

INCIDENT U ZEMUNU: Bahati mladić parkirao BMW nasred ulice pa izašao da se obračuna sa vozačem autobusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track