IVAN IZ SRBIJE NAKON SMRTI BABE OSTAO BEZ NASLEDSTVA: Tetka se umešala i uzela sve, a ono što je uradila je JEZIVO
Foto: Youtube Printscreen

IVAN IZ SRBIJE NAKON SMRTI BABE OSTAO BEZ NASLEDSTVA: Tetka se umešala i uzela sve, a ono što je uradila je JEZIVO

Beograd -

Nakon smrti jednog ili više članova u familiji mnoge srpske porodice zbog nasledstva završe na "ratnoj nozi". Tako nešto nije zaobišlo ni mladog Srbina, koji je najpre ostao bez oca, nedavno i bez babe, a onda, uz kako kaže tetkinu manipulaciju i bez nasledstva.

Ivan, kako se momak potpisuje na Reditu otkrio je u svojoj objavi da je bez njegovog pristanka i znanja, njegova tetka prodala stan za koji, tvrdi, pripada i njemu - zbog čega se oseća prevareno.

"Imao sam babu, očevu majku koja je preminula prošle godine. Otac mi je preminuo pre 20 godina. Dok je baba bila živa tetka je izmanipulisala strica za neki potpis a mene nije ni kontaktirala već je priložila očevu umrlicu i prodala je babin stan. Sad treba da počne ostavinska rasprava na koju ću i ja biti pozvan. Šta da radim? Da li imam pravo da je pitam za trećinu prodatog stana? Da li sam prevaren?

Novac od prodaje je otišao samo tetki jer je stric potpisao neke papire i kaže da ni sam ne zna šta je potpisao. A umesto mog potpisa ona je priložila umrlicu mog oca. Deda je umro pre 30 godina i nije u igri. Pokreće se ostavinska rasprava zbog nekog keša na babinom računu.

testament, nasledstvo
foto: Printscreen/Reddit

Svoj pitanje postavio je u odeljku "Pravni saveti" gde je dobio neke komentare i sa pravne strane. Nekoliko njih objasnilo mu je da verovatno ima prava na svoj nužni deo.

"Kako ja vidim, ovde nužni deo ulazi u igru. Ako poklon novca može da se dokumentuje, ti bi imao prava na 1/6 poklonjenih para plus para na računu. To je tvoj nužni deo", glasio je jedan od komentara koji je utešio zabrinutog Srbina.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track