SKANDAL: MIROLJUB PETROVIĆ SE SPRDA SA SVOJIM ŽRTVAMA I PRESUDOM! Priča kako je i car Petar Veliki 1725. zbog njega umro
Foto: Printscreen Youtube

bez ikakvog blama

SKANDAL: MIROLJUB PETROVIĆ SE SPRDA SA SVOJIM ŽRTVAMA I PRESUDOM! Priča kako je i car Petar Veliki 1725. zbog njega umro

Društvo -

Miroljub Petrović, iako simbolično, ipak je osuđen za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, i kao zvanični prevarant nastavio je da se sprda sa svima koje je obmanuo, a posebno sa onima koji su, prema tvrdnjama najbližih, umrli slušajući njegove, pokazalo se, nebulozne preporuke i savete, u isto vreme koristeći nazovilekove, koje im je skupo prodavao, a koji ničemu nisu služili.

U svom prvom obraćanju nakon presude Višeg suda u Leskovcu, on je za KTV ironično i cinično rekao da je na sudu sve priznao.

Miroljub Petrović
foto: Printscreen Youtube

- Objektivni i nezavisni mediji u Srbiji su otkrili da sam se bavio nedozvoljenim radnjama, da sam trovao ljude, da sam im uzimao novac i radio mnoge druge ružne stvari. Tužilaštvo je to saznalo i pokrenulo sudski proces protiv mene. Na sudu sam priznao sve to što su objavili objektivni, nezavisni mediji. Priznao sam i da sam u jednom od prethodnih života lečio ruskog cara Petra Velikog, koji je 1725. godine umro od upale bešike. Priznao sam da sam ga lečio i savetovao mu da ne ide na hemioterapiju i na zračenje i da je zbog toga umro. Sve sam priznao! Sudija je doneo odluku koja je dosta blaga. Tužilac je tražio strožu kaznu, ali, eto, sudija je bio vrlo milostiv prema meni - rekao je Petrović, dokazavši da ne oseća nikakvu empatiju prema svima koje je obmanuo, prema žrtvama, prema celokupnoj javnosti, niti da postoji trunka griže savesti.

Dodao je da je naloženo da isplati oko 2.500 evra na osnovu presude i sudskih troškova.

- Kazna je 100.000 dinara, a 145.000 sudski troškovi. Trajno mi je oduzeta i sva oprema - kompjuteri, mobilni telefoni, sav novac i još neka oprema u vrednosti od oko 15.000 evra. To je trajno oduzeto i mislim da je ta odluka ispravna, ja sam sve priznao! Najvažnije je da se poštuje pravda jer to je uslov da Srbija bude na evropskom putu i da uđemo u evroatlantske integracije - maliciozno je govorio Petrović u kameru.

Biljana Jovanović, Miroljub Petrović
foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Ovakvo ponašanje duboko je potreslo Biljanu Krišto, čiji je brat Slavčo Petrov preminuo 7. januara 2019. nakon što ga je sada dokazani nadrilekar od tumora na mozgu lečio nekakvim tinkturama, tvrdeći da je gama nož čista glupost, čime mu je znatno umanjio šanse da preživi.

- Ogorčena sam. Umesto da se sakrije ili pokaže makar trunku kajanja, on nastavlja da se ruga svima nama, odbijajući da se suoči sa tim šta je uradio, tj. činjenicom da je, verujući njemu, više ljudi stradalo. Njemu je i dalje želja da bude "doktor", da privuče još žrtava i uzme još para, ali i ja imam cilj - a to je da nikada više ne strada nijedna porodica. Meni nije cilj osveta, mog brata ništa neće vratiti. Meni je cilj da zbog njega ne strada više nijedna nevina žrtva!

(Kurir.rs/Priredio:R.K./KTV Televizija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track