BEOGRADSKI BURGER FESTIVAL OTVARA SVOJE KAPIJE: Na Kalemegdanu dočekujemo velike burger majstore i uživamo u najboljim ukusima!
Foto: Beogradski burger festival

OD 24. maja do 2. juna

BEOGRADSKI BURGER FESTIVAL OTVARA SVOJE KAPIJE: Na Kalemegdanu dočekujemo velike burger majstore i uživamo u najboljim ukusima!

Beograd -

Beogradski burger festival će u periodu od 24.5 do 2.6.2024. po četvrti put za redom otvoriti svoje kapije i prostor oko Ribareve česme na Kalemegdanu će biti mesto okupljanja gde ćemo imati prilike da dočekamo velike burger majstore i uživamo u raznim ukusima koje će nam pripremati.

Desetodnevna manifestacija će okupiti dvanaest burger-majstora iz Beograda, Novog Sada, Budimpešte, Stokholma, Kanzasa i Londona. Pored slasnih degustacija domaćih i svetskih burgera, takmičenja za najbolji burger i raznih drugih aktivnosti, posetioci će moći da uživaju u raznolikom muzičkom, sportskom i zabavnom programu.

Na ovogodišnjem Beogradskom Burger Festivalu osim svima poznatih učesnika kao što su Fat Boys, Smash Burgers, Ž burger, Toster Bar, Burgerizza, po prvi put će učestvovati i Bull Burger, Gorilla Burger Bar i Garden Gourmet. Iz inostranstva dolaze Tuning Burger (Budimpešta), American Burger (Kanzas), Bolland & Crust (London) i Knifetown Burger (Stokholm).

Beogradski burger festival
foto: Beogradski burger festival

Sad već tradicionalno takmičenje za izbor najboljeg burgera, ‘’Beogradski burger Grand Prix’’, održaće se tokom festivala i učesnici će imati priliku da spreme i pokažu ono što je za njih ukusno, neodoljivo i posebno.

Pored nezaobilaznog uživanja u burger specijalitetima, program festivala se sastoji od mnoštva zabavnih aktivnosti poput takmičenja u stonom tenisu, turnira u šahu za mlade, pub kviza sa filmskom tematikom. Za najmlađe posetioce festivala će biti organizovana i MoleKul radionica na kojoj će na zabavan način moći da učestvuju u različitim eksperimentima iz oblasti nauke.

Ceo program tokom trajanja festivala će upotpuniti muzička podrška u vidu DJ-eva i bendova.

Ovogodišnji Beogradski Burger Festival su podržali Američka Ambasada u Beogradu, Wolt, CocaCola, Tabasco, Kikkoman, Mozzart, MasterCard, Heinz, Tvojih 5 Minuta i drugi.

Prvi put ove godine uz Festival je i kompanija Sekopak, sa kojom ćemo osim same reciklaže na festivalu, pokušati da utičemo na podizanje svesti građana o važnosti reciklaže, kao i zaštite životne sredine uopšte.

Otvaranje festivala je rezervisano za petak, 24.5 u 16h, dok će kao muzička podrška na samom otvaranju biti DJ Iron.

Burger štandovi su vikendom otvoreni od 12h do 00h a radnim danima od 14h do 23h.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

02:18

DA LI ZNATE KOJA JE TAJNA SOČNOG BURGERA? Pogledajte kako sam ga napravila i postala pravi BURGER MAJSTOR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track