“BORBA ZA SRPSKI NAROD”- SPECIJAL NA KURIR TELEVIZIJI!
Foto: Kurir

“BORBA ZA SRPSKI NAROD”- SPECIJAL NA KURIR TELEVIZIJI!

Vesti -

U četvrtak, 23. maja, od 16h na Kurir televiziji, imaćete priliku da gledate vanrednu emisiju- specijal pod nazivom „Borba za srpski narod“! Urednice i voditeljke ovog specijala su Snežana Petrović i Jelena Pejović. Tema emisije je Sednica u UN o predlogu rezolucije o Srebrenici.

Generalna skupština UN sutra bi trebalo da glasa o Rezoluciji, o navodnom genocidu u Srebrenici, na predlog Nemačke i Ruande. Još uvek nije saopšteno kolika većina bi bila neophodna za usvajanje Rezolucije,ali je pretpostavka da će biti potrebna prosta većina glasova članica UN, 97 od 193. Rezolucija neće biti doneta putem konsenzusa, zbog protivljenja više država, pre svega Rusije.

U međuvremenu, delegacija Srbije u Njujorku, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, koja do poslednjeg trenutka nastoji da se suprotstavi ovim presedanima kako bi odbranila mir, stabilnost i dostojanstvo srpskog naroda, dobila je informaciju da će Nemačka, zemlja poznata po najvećem genocidu u Evropi, jedina imati uvodnu reč na sednici Generalne skupštine UN.

Da li se snažno nastojanje i pokušaji da se srpskom narodu nalepi etiketa genocidnog, može vratiti kao bumerang kreatorima Rezolucije o Srebrenici, samo je jedno od pitanja koje će biti postavljeno u specijalnom programu Kurir televizije, "Borba za srpski narod", u četvrtak 23. maja, u terminu od 16 do 22h.

Od ostalih najvažnijih pitanja koja će se naći u fokusu specijalnog programa su, između ostalog, i ko će glasati protiv usvajanja ovog sramnog pamfleta,a ko će biti uzdržan; ko će odoleti brojnim pritiscima i lobiranju sponzora i kosponzora Rezolucije, a ko će na kraju razumeti suštinu nikad jače diplomatske bitke Srbije i njenog predsednika da ukažu svetu da je jedini cilj Rezolucije satanizacija srpskog naroda.

O ovim pitanjima govoriće brojni renomirani gosti specijalnog programa "Borba za srpski narod",a u okviru ove emisije moći ćete i uživo da pratite sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Gledajte specijalni program Kurir televizije "Borba za srpski narod" u četvrtak, 23. maja, od 16 časova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja