Održan turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom

Održan turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom

Beograd -
Ovo prvo nezvaničo otvoreno prvenstvo Beograda su, uz prisustvo ambasadora Japana Tošija Cunozakija, otvorili gradski sekretar omladine i sporta Aleksandar Kovačević i predsednik Skupštine opštine Zvezdara Dušan Ignjatović

BEOGRAD - Udruženje građana „Sve je moguće” danas je u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i opštine Zvezdara, održalo promociju pod nazivom „Boćanje za sve” u SC „Olimp”.

Ovo prvo nezvaničo otvoreno prvenstvo Beograda su, uz prisustvo ambasadora Japana Tošija Cunozakija, otvorili gradski sekretar omladine i sporta Aleksandar Kovačević i predsednik Skupštine opštine Zvezdara Dušan Ignjatović, a turnir je uveličan prisustvom Draženka Mitrovića, najtrofejnijeg srpskog sportiste sa invaliditetom.

Boćanje je paraolimpijski sport i u svetu veoma popularna sportska disciplina koja i kod nas stiče sve veći broj pristalica.

„Boćanje za sve” je ujedno i završna manifestacija celogodišnjih aktivnosti koje su se odvijale u školama i ustanovama za decu sa invaliditetom kao i u brojnim organizacijama i udruženjima pripadnika ove populacije iz Beograda i još nekoliko gradova iz Srbije.

Takmičenja su održana u kategoriji pionira, juniora i seniora. Svim učesnicima dodeljene su diplome, a najuspešniji su dobili i medalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track