DRAMA: Zapaliću se ako mi sklone kiosk!

Drama na Novom Beogradu

DRAMA: Zapaliću se ako mi sklone kiosk!

Beograd -
Darko Petković, sin vlasnice STR „K-45“, satima sedeo zaključan u lokalu s plinskom bocom preteći da će se dići u vazduh ako mu uklone objekat. Komšije telima branile radnju nesrećne porodice

BEOGRAD - Protest zbog rušenja!Vesna Petković (53) iz Novog Beograda, vlasnica kioska STR „K-45“ u ulici Jurija Gagarina, juče je pretrpela pravu dramu jer se njen sin Darko zaključao s benzinom i plinskom bocom kako bi sprečio uklanjanje kioska, koji je opkolila policija. Razlog za to je najava sudskih izvršitelja da će ukloniti ovaj objekat.- Ovo je nehumano. Radim ovde 15 godina, tako prehranjujem porodicu. Samohrana sam majka, plaćam kiriju i jedino nam ova radnjica omogućava da preživimo. Redovni sam platiša svih obaveza i poreza, ali očigledno nekome smetam! Opština Novi Beograd, na inicijativu Javnog preduzeća „Poslovni prostor“, hoće da ukloni moj kiosk, koji ima sve dozvole, a da postavi novi - priča vlasnica Vesna Petković.Njen sin je, čim su naišli policajci, tri sata ranije nego što je najavljeno, ušao u trafiku i zaključao se, u nameri da spreči rušenje.- Rešili smo da branimo ono što je naše. Evo i komšije, dugogodišnje mušterije, došle su da nas podrže, sad zajedno nećemo dozvoliti rušenje - rekla je Vesna, moleći prijatelje da izdrže uprkos kiši i vetru.Nakon višečasovne drame, policija i sudski izvršitelji su se povukli.

S. S.

Darko Petković u objektu
Darko Petković u objektu

Opština: Kiosk je bez dozvoleNadležni iz Opštine Novi Beograd rekli su da se sporan kiosk nalazi na mikrolokaciji predviđenoj za postavljanje objekta JP „Poslovni prostor Novi Beograd“.- Taj kioske nema validno rešenje i mora biti uklonjen. Na postojećoj lokaciji biće postavljen objekat za čije će iznajmljivanje u najkraćem roku biti oglašen javni poziv za prikupljanje ponuda za zakupca kioska. Vlasnica kioska bez dozvole će moći da se prijavi - poručuju iz Opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track