Polomili stakla na vratima GSP autobusa

Vandalizam u Beogradu

Polomili stakla na vratima GSP autobusa

Beograd -
Grupa mladića u pratnji dve devojke iz čista mira napali vozača autobusa na liniji 77 dok je stajao da propusti pešake

BEOGRAD - Grupa mladića polomila je u ponedeljak uveče oko 18.10 časova stakla na prva troja vrata autobusa na liniji 77 na uglu ulica Cvijićeve i Starine Novaka u Beogradu, rečeno je u Informativnoj službi MUP-a.Policija radi na tome, istakli su u Informativnoj službi MUP-a Srbije.Grupa mladića, kao i dve devojke, prelazili su preko pešačkog prelaza, a vozač je ukočio vozilo da ih propusti, ali je jedan od tih momaka počeo da preti, razbesneo se i pokušao da razvali vrata autobusa, izjavila je Slavica Stevanović iz GSP Beograd.

Prema njenim rečima, grupa je krenula na vrata, ali nije mogla da uđe u autobus, a za to vreme vozač nije mogao da krene da ih ne bi povredio.

Grupa nije napala vozača, ali je izazvala štetu i pošto je polupala vrata, pobegla, rekla je Stevanović i dodala da je na licu mesta policija obavila uviđaj.

Stevanović je navela da je ovo od početka godine 156. napad na vozila i da je od početka godine do sada bilo 37 napada na vozače.

Ona je apelovala da se to više ne radi, jer vozilo na kojem su polupana vrata jutros nije moglo da se uključi u saobraćaj.

Sindikat GSP "Nezavisnost" saopštio je ranije da vozač Dragan Arsenijević nije povređen, ali da je bio vidno uzrujan, da je pričinjena šteta u iznosu većem od 100.000 dinara i da je tome prethodila verbalna rasprava zbog situacije u saobraćaju.

Vođu vandala koji se zove Nikola i koji je prelazio sa devojkom Cvijićevu ulicu na pešačkom prelazu vozač autobusa je opomenuo da ubrza prelazak, kaže se u saopštenju.

Sindikat GSP "Nezavisnost" pretpostavlja da će video snimak kamera na pomenutoj raskrsnici pomoći da se identifikuje neko od počinilaca i poziva nadležne da razmotre njihov zvaničan zahtev za dobijanje statusa službenog lica upućen sredinom septembra.

"Ovo je, takođe, podsetnik na opasnosti sa kojima se naši vozači mogu susresti tokom dnevnog rada ili noću po celom gradu i prigradskim naseljima", kaže se u saopštenju u kojem je izražena nada da će počinioci štete, bezobzirni pojedinci brzo biti izvedeni pred lice pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja