U Galeriji 73 izložba posvećena Oliveri Marković
Foto: Beoinfo

Decembarski dani Čukarice

U Galeriji 73 izložba posvećena Oliveri Marković

Beograd -
Posetioci će moći da vide oko sedamdeset fotografija štampanih na platnu, a održaće se i video-prezentacija sastavljena od fotografija, inserata iz arhivskih snimaka pozorišnih predstava, kao i muzičkih numera u izvođenju Olivere Marković

BEOGRAD - U okviru tradicionalne manifestacije "Decembarski dani Čukarice" u ponedeljak, 10. decembra, u 19 časova u Galeriji 73 na Banovom brdu biće otvorena izložba fotografija posvećena Oliveri Marković, velikoj glumici, ali i našoj sugrađanki i Čukaričanki.

Posetioci će moći da vide oko sedamdeset fotografija štampanih na platnu, a održaće se i video-prezentacija sastavljena od fotografija, inserata iz arhivskih snimaka pozorišnih predstava, kao i muzičkih numera u izvođenju Olivere Marković. Domaćin večeri biće njen sin, reditelj Goran Marković.

Izložbu "Olivera Marković (1925-2011)", u organizaciji Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, posetioci će u Galeriji 73 moći da vide do 15. decembra. Izložba je deo ciklusa ovog muzeja koji je posvećen dobitnicima "Dobričinog prstena", najveće nagrade za životno delo u oblasti teatra. Ovom izložbom muzej je želeo da obeleži i godišnjicu od smrti velike umetnice i dive srpskog i jugoslovenskog glumišta i vrsne pevačice ruskih romansi i šlagera.

Istorijat opštine Čukarica vezan je za porodicu Olivere Marković, čiji je predak Jovan Novaković bio prvi predsednik opštine Čukarica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja