SUKOB INTERESA: Đilas gradske pare daje svojim partnerima

SUKOB INTERESA: Đilas gradske pare daje svojim partnerima

Beograd -
Grad Beograd plaća usluge Telenoru, a ova kompanija reklamira se preko marketinške agencije „Dajrekt medija“, čiji je vlasnik gradonačelnik Dragan Đilas

BEOGRAD - Ko će kome...Grad Beograd, koji vodi Dragan Đilas, koristi usluge mobilne telefonije Telenor, a ova kompanija plaća usluge firmi „Dajrekt medija“, čiji je vlasnik, opet, gradonačelnik, saznaje Kurir. Sve ovo stvara sumnju da je reč o sukobu interesa visokog državnog funkcionera i lidera DS.- Svaka telekomunikaciona firma bi volela da kao svog klijenta ima neku državnu službu jer dobija dosta korisnika i sigurno plaćanje. Nije jasno zašto Grad ne sarađuje s Telekomom kao državnom firmom kada je Đilas uporno izjavljivao da se zalaže za jačanje i formiranje novih državnih firmi - navodi sagovornik Kurira iz gradske uprave.Pitali smo državni Telekom Srbija da li pružaju neke usluge Gradu i dobili odgovor da Beograd koristi njihove usluge u oblasti fiksne telefonije, prenosa podataka i interneta. Na pitanje da li su učestvovali na nekom tenderu Grada za usluge mobilne telefonije, u ovoj kompaniji su odgovorili:- Naš mobilni operater im nije dosad pružao usluge. S obzirom na to da tendera nije bilo, Telekom nije imao ni mogućnost da učestvuje na tenderu za izbor operatora mobilne telefonije.Dodaju da pružaju usluge mobilne telefonije određenim preduzećima i institucijama čiji je osnivač Grad.Kao što bi svaka telekomunikaciona kompanija poželela da sarađuje sa državom, tako je san za svaku marketinšku agenciju da ima klijenta kao što je Telenor jer su budžeti firmi iz ovog sektora ogromni. To se može videti po njihovim reklamama u novinama, na televiziji, radiju, internetu. Sav taj novac ide preko marketinških agencija, pa i „Dajrekt medije“, čiji je suvlasnik sa 25 odsto akcija Dragan Đilas.Grad Beograd nije odgovorio na pitanja Kurira o saradnji s Telenorom i eventualnom sukobu interesa gradonačelnika.

Telenor: Izabrani na tenderuNa pitanje da li je Telenor klijent „Dajrekt medije“, u ovoj kompaniji kažu da sarađuje sa sedam različitih agencija u Srbiji, koje im pružaju različite usluge. „Sve agencije su izabrane na tenderu sa istim uslovima za sve.“ Upitani da li je Grad Beograd njihov klijent, odgovaraju da su uslovima ugovora s klijentima obavezani da to ne objavljuju i dodaju da učestvuju na svim tenderima javnih preduzeća, ali nažalost, većina njih nisu njihovi klijenti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track