Na ulicama manje autobusa zbog raspusta

Jutarnji špic

Na ulicama manje autobusa zbog raspusta

Beograd -
Broj vozila je redukovan zbog toga što su deca trenutno na raspustu i zato što su pojedine firme "spojile dane" praznika

BEOGRAD - Na beogradskim ulicama jutros saobraća 1.215 vozila javnog gradskog prevoza i njihov broj je smanjen zbog đačkog raspusta, rečeno je u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Broj vozila je redukovan zbog toga što su deca trenutno na raspustu i zato što su pojedine firme "spojile dane" praznika, rekao je Stanojković.

Beograđane prevoze 124 tramvaja, 83 trolejbusa i 1.008 autobusa, a saobraćaj se za sada obavlja bez zastoja, kazao je dežurni dispečer Zoran Stanojković. Broj vozila javnog gradskog prevoza je smanjen u odnosu na poslednji dan stare godine kada je na beogradskim ulicama saobraćalo 1.326 vozila.

Jutros je nestalo strujnog napajanja na trolejbusima 41 i 50 pa su trolejbusi stajali, međutim ponovo je ustanovljen saobraćaj na tim linijama.

Saobraćajne gužve se ne očekuju ni tokom dana, potvrdio je dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi" Mileta Lukić.Sa Beogradske autobuske stanice planirano je 630 polazaka, a predviđeni su vanredni polasci za Zlatibor, Novu Varoš i Firencu.

"Lasta" je planirala da 592 vozila ostvare 6.241 polazak, rečeno je Tanjugu u dispečerskim službama tih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track