Filmski program u Muzeju istorije Jugoslavije
Foto: KURIR

Filmski program u Muzeju istorije Jugoslavije

Beograd -
Program pod nazivom "Bioskop Jugoslavija" počeo je u decembru i prekinut tokom praznika, a trajaće do kraja februara svakog četvrtka od 18 sati

BEOGRAD - U Muzeju istorije Jugoslavije 10. januara nastavlja se prateći, filmski program uz izložbu "Jugoslavija od početka do kraja".

Program pod nazivom "Bioskop Jugoslavija" počeo je u decembru i prekinut tokom praznika, a trajaće do kraja februara svakog četvrtka od 18 sati. Ulaz na projekcije je besplatan.

Za 10. januar najavljen je dugometražni dokumentarac "Sinema komunisto" koji je pre dve godine režirala Mila Turajlić. Razgovor sa autorkom nakon projekcije vodiće Radina Vučetić.

Sledi, 17. januara, "Goli otok" (produkcija 2012. godine) u režiji Darka Bavoljaka i takođe susret publike sa autorom, a razgovor će voditi Srđan Cvetković.

U narednim terminima u januaru biće prikazani "Problem percepcije (2011.) Ivana Mandića i "Rudareva sreća" (1929.) Josipa Novaka.

Za februar su u planu "Laibać, A Film From Slovenia" u režiji Daniela Landina, Ćrisa Bohna i Petra Vezjaka (1992.), "Grešnica bez greha" Koste Novakovića (1930.), "L.A. Nedovršeno" Igora Mirkovića (2008.).

Izložba "Jugoslavija od početka do kraja" predstavlja osnovu buduće stalne postavke Muzeja istorije Jugoslavije.

Stručna vođenja biće nastavljena posle praznika 12. januara, kada će publiku voditi istoričar dr Vladimir Petrović i zatim će biti organizovana svake subote.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja