Deca u vrtiću na Zvezdari nemaju mleka zbog tendera

Vrtić Bubamara

Deca u vrtiću na Zvezdari nemaju mleka zbog tendera

Beograd -
Ne možemo da zaobilazimo zakonske procedure i čekanje je neizbežno. Za nekoliko dana bi trebalo da potpišemo ugovor i deca će mleko u najskorije vreme dobiti, kazala je Snežana Petrović, direktorka PU “Zvezdara“.

BEOGRAD - Deca u vrtiću “Bubamara” na Zvezdari već dve nedelje nemaju mleka i jourta za doručak pa deca ponekad jedu samo suv keks. Iz Predškolske ustanove “Zvezdara“ nestašicu nekih namirnica pravdaju propalim tenderom."Imali smo problema sa tenderom i tačno je da deca nemaju mleka, ali kako ne možemo da zaobilazimo zakonske procedure čekanje je neizbežno. Radimo na tome da se ovaj problem što pre reši. Za nekoliko dana bi trebalo da potpišemo ugovor i deca će mleko u najskorije vreme dobiti", kazala je Snežana Petrović, direktorka PU “Zvezdara“.Roditelji mališana koji idu u taj vrtić već neko vreme su nezadovoljni raznovrsnošću dečijih obroka, a najviše primedbi imaju upravo na doručak. Oni takođe navode i da deca ne doboijaju raznovrsno voće.Kap koja im je prelila čašu je kada su videli da su deca u sredu imala za doručak samo ovseni keks, bez ičega.“Mislim da nije normalno da moje dete dva puta nedeljno doručkuje kačamak ili kajganu sa hlebom, bez ičega uz to, bez mleka, jogurta ili bar soka, a toga u vrtiću već dve nedelje nema. Ručak je dobar, na to ne možemo da se žalimo, ali doručak bi definitivno morao biti bolji”, ispričala je Tanja D., jedna od nezadovoljnih majki, koja je, kako kaže, bila u šoku kad je na tabli sa jelovnikom videla da se za doručak daje samo ovseni keks.Ona se žali i da voće u obrocima nije dovoljno raznovrsno.“U vreme kad je sezona banana, pomorandži i mandarina, oni dobijaju samo jabuke. Mi vrtiću plaćamo punu mesečnu cenu i mislim da za taj novac naša deca zaista zaslužuju više. Znamo da vrtići imaju problema da naplate svoje usluge, ali to nije razlog da deca ispaštaju”, kazala je ova majka.

Direktorka Snežana Petrović navodi da primedbe na ishranu u vrtiću smatra neosnovanim. Razloga za brigu nema, jer su, tvrdi ona, deca zbrinuta i nahranjena, a “obroci su raznovrsni koliko je to moguće“."Dajemo sve od sebe da za decu obezbedimo najbolje uslove boravka i molila bih roditelje da, ipak, budu malo strpljiviji", kaže Petrovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track