SNS: Prekinuti nenamensko trošenje u opštini Stari grad

SNS: Prekinuti nenamensko trošenje u opštini Stari grad

Beograd -
SNS insistira i da se pristupi efikasnoj reformi, restrukturiranju i redefinisanju vlasničkih odnosa u javnim preduzećima, racionalnom trošenju budžetskih sredstava opštine i efikasnijem radu opštinske uprave

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da neće podržati predlog odluka o završnom računu budžeta opštine Stari grad za 2012. i njegovom rebalansu za 2013. i insistira da se prekine sa nenamenskim trošenjem tih sredstava.

Kako se navodi u saopštenju SNS insistira i da se pristupi efikasnoj reformi, restrukturiranju i redefinisanju vlasničkih odnosa u javnim preduzećima, racionalnom trošenju budžetskih sredstava opštine i efikasnijem radu opštinske uprave.

Šef odborničke grupe SNS u Starom gradu Vladimir Dimitrijević upozorio je da se predviđenim rebalansom budžeta nastavlja praksa nenamenskog trošenja sredstava.

On je istakao da rukovodstvo te opštine primenjuje isti princip rukovođenja poput gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa "koji je svojom neodgovornom politikom gradska javna preduzeća doveo do bankrota, a grad na ivicu dužničkog ropstva".

Na osnovu predloga odluke o završnom računu budžeta gradske opštine Stari grad za 2012, kako se navodi u saopštenju, za potrebe sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu isplaćeno je oko 47 miliona dinara, a da je rebalansom budžeta za 2013. predviđeno da se iz budžeta opštine isplati pomoć od 75 miliona dinara.

"Ako se uzme u obzir da opština, iako osnivač, nema imovinu u ovim javnim preduzećima već je celokupna imovina, uključujući i nepokretnosti, u svojini Grada Beograda, zašto da građani Starog grada izdvajaju sredstva za funkcionisanje javnog preduzeća koje je politikom zapošljavanja stranačkog kadra Demokratske stranke dovedeno u stanje da očigledno nije u stanju da samo sebe izdržava", upitao je Dimitrijević.

On je istakao da nema sumnje da će se nastaviti "politika bacanja novca u rupu bez dna" ukazavši na podatak da su, kako je rekao, ukupna budžetska sredstva opštine u 2013. u odnosu na 2012. uvećana za više od 120 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track