OTKRIVEN: Artemijev monah prosi u Knez Mihailovoj
Foto: Tanjug

OTKRIVEN: Artemijev monah prosi u Knez Mihailovoj

Beograd -
Na jednom verskom portalu javio se Ivan Cvetković (piše da je administrator sajta) koji tvrdi da poznaje monaha koji prosi u Knez Mihailovoj

BEOGRAD - Ako je verovati verskom portalu Pouke.org otkriven je indentitet misterioznog monaha koji prosi u Knez Mihailovoj ulici.

"Zarad istine moram da kažem o kome se radi, bar onoliko koliko znam. Na slici je "otac" Kozma (ne znam da li je raščinjen, znam da je bio jeromonah). Promenio je mnogo manastira a ja ga znam iz vremena dok je bio u Denkovcu, gde je monah moj rođeni brat", napisao je Ivan Cvetković, administrator sajta.

Prema njegovim rečima Kozma je veoma dobar čovek, bio je veoma revnostan na službama.

"Ali je nažalost otišao kod monaha Artemija u njegovu raskolničku družinu. Naravno, Artemija apsolutno nije briga šta se dešava sa tim ljudima, da li su bolesni, da li im nešto fali", dodao je Cvetković.

Prema njegovom mišljenju oni koji daju novac Kozmi ništa mu ne pomažu.

"Naprotiv. Najpre treba neko, ako ga bude video u Knez Mihajlovoj da mu kaže da ode i potraži manastir, da se pokaje i da ga primi neki episkop naše Crkve. U suprotnom, umreće i bolestan i gladan i u raskolu. Još, dodatno bruka Crkvu jer ljudi ne znaju ko je on", zaključio je administrator ovog verskog portala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track